Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Яну 10, 2013

След дългото търсене и огледи на различни недвижими имоти, най-накрая сте се спрели на точно определен, който най-пълно отговаря на вашите представи за бъдещия ви дом. Вече сте свършили трудната работа и следва... още по-трудната. Да! Отправянето на оферта е може би най-важната част от целия процес на покупка на недвижими имоти без комисионна, тъй като това може да се превърне голямо разочарование, в случай на неуспех. Именно затова, преди да започнете преговорите с продавачите, вие трябва да сте готови във всяко едно отношение и да притежавате необходимите знания, как се отправя оферта. Това е доста специфичен момент, тъй като за всеки продавач е малко или много трудно да се раздели със своите недвижими имоти и винаги му изглежда, че ги „губи“ и то на ниска цена. Затова трябва да знаете какво точно да му кажете и да можете да застанете с точните аргументи зад думите си. Вижте следващите няколко съвета, които ще ви помогнат до известна степен да овладеете изкуството на отправяне на оферта за недвижими имоти:

Съвет №1

Показаният твърде голям интерес към дадените недвижими имоти преди отправянето на офертата е доста често срещана и сериозна грешка от купувачите. Дори да сте харесали обекта на продажбата, вие не трябва да изразявате силни емоции пред продавача, тъй като това няма да ви бъде от полза при преговорите. Вие ще се поставите в доста трудно положение, защото продавачът ще усети слабостта ви и ще се опита да задържи цената до нивата, които той е определил. Най-използваният номер е да каже, че в момента има и други силни оферти, които са по-високи от вашата, но той все още не е взел окончателното решение. Така, вие ще се опитате да оборите тези „по-силни оферти“, които най-вероятно са само опит за манипулация от страна на продавача и така сами ще влезете в капана на емоциите си. Затова, гледайте, преценявайте и избирайте недвижими имоти без посредник, но винаги запазвайте хладен ума си.

Съвет №2

В случай, че сте решили да направите по-ниска оферта за желаният от вас имот, не очаквайте, че продавачът ще се съгласи на много голямо намаление от обявената от него цена. Трябва да сте наясно, че продажната цена в повечето случаи не е плод на желанието на продавачите, а е резултат от значително проучване и анализ на пазара на недвижими имоти в настоящия момент. Какво означава това? Всеки, който тръгва да продава някаква стока, без значение от това каква е тя, предварително вижда цените на конкуренцията, тъй като с тях ще се бори за вниманието на клиентите. Именно затова, купувачите трябва да бъдат много внимателни при предлагането на офертите, тъй като много по-ниската цена може да обиди продавачите и те веднага да прекратят преговорите. Има вероятност и за отправяне на контра-оферта от страна на продавачите. Тогава вие трябва да вземете решение и в повечето случаи се стига до една цена, която е изгодна за двете страни.

Съвет №3

Чували ли сте за „Правилото на Кръстника“? Човекът пред вас не трябва да получи дори лек намек за това, което си мислите. Никога продавачите на недвижими имоти, а и не само, не трябва да усещат коя е най-високата цена, която сте готови да платите. Никога не отговаряйте на такъв тип въпроси или поне не казвайте истината. В противен случай, нещата ще бъдат направени така, че да платите именно тази максимална сума.

Съвет №4

Избягвайте да бързате, след като всичко по договора е уредено. Прочетете внимателно всяка една клауза и я обмислете. Ако нещо не ви е напълно ясно, не пропускайте да го обсъдите. Когато се уверите, че всичко е наред, чак тогава поставете подписа си в предварителния договор.

Още съвети за покупката и продажбата на недвижими имоти без посредник и без комисионна можете да откриете на Saveti.ImotiFree.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив