Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Блогове

Добави коментар

Яну 9, 2014

Да купим имот не е лесно решение. Често то е обвързано с много други решения, които променят живота на новодомците. Трябва да преценим с какво можем, искаме и трябва да се разделим. Да претеглим какво ще загубим, но и какво ще спечелим. Да решим дали си струва?

Разбира се, по-често си струва. Затова все още има и голямо търсене, и голямо предлагане. Това прави пазара на недвижими имоти – градски, бизнес, ваканционни имоти – много динамичен и интересен. Но и непознат за хората, за които покупко-продажбата на имот не е ежедневие.

А какво всъщност искат купувачите?

 • - Да намерят най-доброто – точно това, което търсят.
 • - Да го купят най-изгодно – за тях, разбира се.
 • - Да направят възможно най-малко разходи в целия процес на покупко-продажба.
 • - Да се справят с всички бюрократични, документни, договорни стъпки и спънки в процеса на купуване...

От друга страна, какво искат продавачите?

 • - Да намерят възможно най-бързо купувач за имота, който продават.
 • - Да го продадат най-изгодно – за тях, разбира се.
 • - Да направят възможно най-малко разходи в целия процес на покупко-продажба.
 • - Да се справят с всички бюрократични, документни, договорни стъпки и спънки в процеса на продаване...

Това са истински (а често и непреодолими) предизвикателства за повечето от нас, което придава смисъл на съществуването и труда на агенциите за недвижими имоти, които безспорно са незаменимо звено в процеса.

Ако решите да купите или да продадете имот сами – без посредник – ви чака доста работа. Запасете се със свободно време за бягане и чакане по институции, нотариуси, адвокати, банки... Важно е и добре да проучите продавача или купувача, за да не останете измамени (както знаете, случват се и такива неща).

В случай обаче, че решите да се доверите на агенция за недвижими имоти, ще спестите повече, отколкото очаквате!

Служителите там, на които това им е работата и имат опит, ще свършат всичко, вместо вас. За вас ще остане само ангажиментът да подпишете договора за покупко-продажбата на имота и да си вземете нотариалния акт с вашето име на него.

Недостатък на агенциите за недвижими имоти е, че в някои от тях работят „ловци на купувачи”. Това са манипулативни, недобросъвестни агенти, които лъжат и умишлено подвеждат кандидат-купувачите, за да им продадат имот. Понякога, по чиста случайност, това наистина се случва. В повечето случаи – не.

Ловците на купувачи публикуват за продажба имоти, които не се продават на обявената от тях цена, или изобщо не се продават, или пък обявеният имот отдавна е продаден. Потенциалните купувачи се подлъгват, но разбират това твърде късно – след като са изгубили времето, търпението си, дори надеждите си, че ще имат мечтания дом или ваканционен имот.

Не се стряскайте обаче, защото вероятността да попаднете на коректни посредници е много по-голяма, отколкото да се свържете с някой, който иска да ви измами. Пазарът защитава купувачите – с течение на времето некоректните се отсяват и отпадат, за да останат коректно и професионално работещите.

Решението с кого и при какви условия ще работи е в ръцете на купувача. Изборът е голям. А и винаги може да разчитате на Имоти Банско БГ ЕООД, за да ви спестим време и разочарования!

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

 • bgtop.net

  Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив