Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Мар 18, 2012

Нуждата от саниране в България е много голяма, тъй като над 70 % от сградния фонд предстои да бъде саниран. Около четири милиона души от населението в страната, което е над половината от населението, живеят в многофамилни сгради, като голяма част от тях са панелни.

Всеки от нас е привързан към своя дом, с неговия уют, безопасност. Как да изберем правилната изолация за него?

За да бъде наистина ефективна изолацията, било тя външа или вътрешна или комбинирана, специалисти като строителни инженери, архитекти и строителни техници препоръчват дебелината на изолацията да не бъде по-малка от 10 см., защото няма да може да предпазва вашия дом и идеята просто се губи.

Най-добрата изолация е комбинираната (външа и вътрешна), чрез нея ще намалите своите сметки за ток и парно поне с 30%, защото вашите загуби на изстиване през зимата и затопляне през лятото, когато климатикът работи ще бъдат минимални, дори нулеви.

Която и фирма да изберете за повишаване на енергийната ефективност на вашия дом, всички работят по един и същи принцип на работа, важното е да запомните, че изолацията трябва да бъде с дебелина минимум 10 см., всичко останало, като начин на работа на работниците и избор на материали не е от толкова голямо значение. Не се залъгвайте, когато ви кажат, че ще ви излезе по-евтино, ако изолацията е с дебелина 2-3-4 см., тя няма да бъде достатъчно ефективна и всичко ще бъде напразно.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив