Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Блогове

Добави коментар

Апр 6, 2012

Притежаването  на качествената козметика може да определи настроението на една жена, да удължи младостта й,  за качествени (според тяхната и на модни експерти преценка) дрехи някои са готови на всичко. За да развием у себе си конкретно качество сме готови да се самоусъвършенстваме, да учим, да следваме примери.....Майките- почти без изключение- смятат, че с образованието и здравето на децата компромис не бива да се прави, тоест искат Качество. А какво ще кажете за качествена, обогатяваща ви духовно и професионално връзка и качествен секс? Не се ли стремим всички към това?!

    Една качествена книга може да ни обогати, промени, да ни напомни, че трябва да работим неуморно и върху духовното си израстване. Тук установен стандарт няма, качеството зависи само от автора и вас....Един качествен филм също може да ни „отвори” очите, сърцето, да ни зареди или релаксира.  Да внесе Качество в живота ни....

    Оскар Уайлд пише : Единствената разлика между прищявката и „вечната любов” е това, че прищявката трае малко по-дълго. Напомня ми за качеството и модата. То никога не излиза от мода. Тя предлага все нови и нови неща, тенденции, кройки, дизайнери. Опитва се да наложи качество. И когато успее доказаното качество  се превръща в КЛАСИКА.

Мистър Уайлд е цар на качествените парадокси. Настоява, че младостта е единствената ценност, която си заслужава да се притежава. Най-важното качество, значи, е младостта...Че какви ли анти-ейдж терапии не измисли и измисля индустрията, за да ни върне това качество? И кой не иска млада красива жена, нова кола и дом в престижен квартал - все показатели за ”добро/високо качество на живот”? Ама ще кажете - много философски гледате на качеството...Е, какво, на аналитичното БДС 12:2010 ли да ви върна?!!

       Не или поне не засега... Срещнах един интересен стандарт за качество и той се нарича  Индекс на човешкото развитие, измерва качеството на живот в различните страни. Всички сте чували за него, но си заслужава да ви го припомня. Общо взето, в челната десятка се разместват, но държат едни и същи страни, и вие като интелигентни хора сте наясно  кои....Кое е важното ли –  че нашата мила родна страна от 2002 до 2010 се придвижва от 62 до 50 място във въпросната класация. Оптимистично......

      Усещането за качество в живота ни е твърде индивидуално. Като усещането за мода и модно. За класика. В името на Качеството, на човешкото развитие трябват малки усилия и  широко мислене. Нали?

Елена Василева-Иванова

                                                       

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив