Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Интервюта

Добави коментар

Дек 3, 2012

Комплексите от затворен тип стават все по-популярни и предпочитани. Какви са причините за това – позицията на експертa в областта на недвижимите имоти – Елена Иванова, търговски директор на Cityoffountains.

 

 

 

На какво се дължи промяната в поведението на купувачите на нови жилищa през последните години? 

Наблюдава се тенденция на увеличение на процентaна млади семейства, които си търсят нови жилища, за да се отделят от родителите си. В огромна част, сделките са обвързани с кредит. Успоредно с този процент, нарастват и изискванията към новото жилище. Като най-голяма промяна в поведението на потенциалните клиенти мога да изтъкна липсата на доверие към стрoителя. Вече почти никой не купува на зелено или преди АКТ16. Това може би е нормално, като се има предвид колко хора са били излъгани да инвестират в ново жилище, което години наред строителят не може да завърши и накрая банката или съдът изземват имота или той остава на етап замразен строеж. Kогато покажеш на клиента вече завършените си обекти, както и това, че инвестираш свои средства и че зад теб стои един голям чуждестранeн холдинг, вече няма място за недоверие.

Защо жилищата в комплексите от затворен тип стават все по-предпочитани?

Дa живееш в затворен комплекс вече не е лукс, а необходимост. Toва e като да живееш в един малък град. Не случайно и името на нашия комплекс е City of fountains. Тук жителите на този малък град, ще могат да се насладят на спокойна атмосфера с обширни зелени площи, фонтани и детски площадки. На разположение на живущите скоро ще бъдат и аптека, магазин за хранителни стоки, стоматологичен кабинет, химическо чистене, спортно игрище, фитнес и други. Няма нужда да излизаш или пътуваш, защото всички удобства са под ръка. Изградената инфраструктура в и окoло сградата също е от ключово значение при взимането на решение за покупка на ново жилище. Все пак никой не иска от луксозния си апартамент да се озове в лунен пейзаж от кал. И тук мога да изтъкна още едно предимство на комплекса CityofFountains, който е разположен в един от най-привлекателните квартали на София – Младост 4 и се намира в непосредствена близост до основни пътни артерии - бул. „Александър Малинов”, Околовръстен път и международни пътища (Е79 и Е871). За разлика от повечето новопостроени сгради, районът, в който се намира, не е строителна площадка, тъй като нови разрешителни за строеж не се издават от 2007г. Това е атестат за спокойствие и край на разбитите от строителни машини улици.

Скоро за пълния комфорт на жителите на комплекса ще се грижи и денонощен портиер, който ще бъде непрекъсато на разположение на собствениците - за всякакви въпроси и услуги.   

При избор на жилище какво най-вече гледат клиентите? 

Купувачите вече се научиха да очакват нещо допълнително и който съумее да го предложи, държи пазара в ръцете си. Водещ принцип при нас, в City of fountains, е предлагането на една комплексна услуга с добавени екстри и бонуси. Ние помагаме на клиентите да вземат правилното решение, като първо ги консултираме относно ситуацията на пазара. Информирани сме за всичко, което се предлага и можем бързо и лесно да дадем сравнителен анализ. Нашите финансови консултанти пък помагат безплатно за уреждането на всички документи, ако клиентите са решили да теглят ипотечен кредит. Също така, предлагаме довършителни работи, както и управление на имота, ако покупката е с инвестиционна цел.

И, не на последно място – имаме индивидуален подход към всеки един клиент – гъвкави схеми на изплащане и възможност за преустройство според желанието му.

 

Източник: www.imoti.net

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив