Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Апр 18, 2012

През март цените са паднали в 37 от 70-те основни градове, наблюдавани от правителствената статистистика


Цените на жилищата в Китай през март са спаднали в 37 от 70-те основни градове, наблюдавани от правителството, предаде Bloomberg.

Най-силно е понижението в източния град Уънджоу - с 9% на годишна база, докато в Пекин и Шанхай жилищата са поевтинели с по 0,8%, сочат данни на статистическото бюро.

През февруари спад на цените беше отчетен в 27 града.

Март беше шестият пореден месец на поевтиняване на новите жилища в Шанхай, Пекин, Шънджън и Гуанджоу – първостепенните китайски градове.

Цените на съществуващите жилища в Пекин са отбелязали спад от 3,4% през март на годишна база, докато в Шанхай понижението е с 1%.


Цените на земята за строителство на жилищни имоти пък са паднали за първи път през първото тримесечие на годината от второто тримесечие на 2009 г. насам. Отстъплението обаче е минимално - 0,04%.

Миналата седмица държавният съвет на Китай заяви, че няма да се откаже от съществуващите мерки за контрол на пазара на недвижими имоти.

Икономисти от JPMorgan Chase & Co. в Хонконг обаче предупреждават, че частният жилищен пазар в Китай ще премине през "най-тежкия си период" през първата половина на тази година, като след това се очаква "известно стабилизиране".www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив