Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Сеп 14, 2012

Наблюдава се спад на цените на пазара на имоти, като тенденцията не е от тази година. Това започна през 2011 г. и очакванията са спадът за цялата тази година да не надхвърли повече от 5%. Това заявява за economymagazine.bg Добромир Ганев, управляващ директор на „Форос”.


От една страна отчетеният спад се дължи на това, че сделките през първото шестмесечие на годината намаляха. От друга страна обаче темпът на ново строителство е изключително нисък. На пазара има доста свободни имоти, но те не винаги са функционални и харесвани от потенциалните купувачи на пазара. Причината е, че те са строени в момент – преди 3-4 години, в който профилът на купувачите е бил съвсем различен. Тогава имотите се купуваха с цел инвестиция, реализиране на печалба от даване под наем и не толкова за жилищни цели. Сега около 95% от хората, които купуват тези имоти, го правят именно с жилищна цел, казва експертът.

Източник: Dir.bg

Дискусия: Цените на имотите

Един въпрос, чийто отговор мнозина очакват с нетърпение. Прогнозите са твърде противоречиви!


На къде ще поемат цените на имотите - продажби, наеми? На горе или на долу? Къде ще е най-изгодно да се купува или продава?

Споделете вашето мнение! Как прогнозирате да се движат цените и обема сделки? Какви имоти ще са търсени - Земедеслките земи, горите, жилищата?

 

Дайте своята прогноза!

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

спад

  

цените

  

пазара

  

имоти

  

година

  

страна

  

имотите

  

къде

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив