Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Юни 28, 2012

Инвестицията в имот, който е бил иззет от частен съдебен изпълнител и после предложен за продажба на търг, би могло да се окаже както изгодна сделка, така и рискова. От една страна, купувачите се привличат от по-изгодната стартова цена – тя е с 25 на сто по-ниска от пазарната и ако никой не предложи по-висока сума, бихте могли да се окажете собственик със значително по-малка инвестиция. В същото време обаче има известна възможност след време да се получи т.нар. евикция – по съдебен път някой да докаже, че има права върху имота и той да бъде иззет отново.

Сред другите минуси е фиансирането на сделката – парите трябва да са в брой и да бъдат в готовност почти веднага след спечелването на търга. „За толкова кратък период от време е почти невъзможно да бъде взет ипотечен кредит”, коментират специалисти.

Търговете с иззето имущество се публикуват от няколко години в интернет - http://targ.bg/.  Пуснати за продажба са голям брой имоти, сред които има различни по размер апартаменти, къщи, офиси, магазини, заведения, земеделска земя, производствени имоти. В момента етаж от къща в Поморие може да се купи за около 27 000 лв., жилище от 89 кв.м в столичния квартал „Люлин” – за 33 000 лв., а по-хубавите двустайни жилища, намиращи се в по-добър район и съответно в по-добро състояние вървят между 60 и 70 000 евро. Който реши да участва в наддаването за даден имот, трябва да подаде предложението си за цена в запечатан плик в районния съд, към който е заведен имота. Освен отва е необходима и молба за допускане до публична продан, както и документи, доказващи правния статут на участника в търга. Сред другите задължения е и представянето на документ за внесен депозит за имота в размер на 10% от обявената му цена. Ако търгът обаче не бъде спечелен, тази сума се връща на отпадналите участници.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив