Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Яну 21, 2014

„Все още има стагнация на пазара на недвижими имоти. Това, че има ръст на сделките и разрешителните за строеж не означава, че можем да говорим за трайно и реално раздвижване в сектора“, каза в ефира на Bulgaria On Air председателят на Националното сдружение Недвижими имоти Иван Велков. Според него "размразяване" ще настъпи едва когато хората се почувстват сигурни в икономическата обстановка в страната и в доходите.

По думите му хората вече са много по-прецизни при сключването на сделки за жилищни имоти, а в последно време новото строителство е отстъпило на по-старите постройки що се отнася до търсенето. Велков уточни, че ръстът на сделките с недвижимо имущество е продиктуван повече от продажбата на земи и парцели, отколкото от търговията с жилища.

„Специално за последните 3 месеца имаше ръст в сравнение с 2012 година. Причината е, че в повечето случаи през лятото хората повече гледат, а сделки се сключват към края на годината. Да, математически има ръст, но на практика какво се крие зад него тепърва ще трябва да се установи и анализира, защото в сделките на пазара на имоти съществуват и много сделки със земи и парцели. Освен това финансовата година приключва в края на март 2014 г.“, обясни експертът. Според него секторът на жилищните имоти - този, от който хората най-масово се интересуват, все още трябва да извърви дълъг път, докато се възстанови в предишните си обеми.


Източник: Investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив