Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Яну 25, 2012

До 15 процента стига отстъпката от първоначалната цена на имотите, коментира в ефира на Радио „Фокус” Иван Горанов, управляващ съдружник в „Хоум фор Ю”. Той обясни, че спадът в цените на недвижимостите е дори по-голям от това, което отчита статистиката. Горанов посочи, че тенденцията на спад се отнася до всички сегменти на пазара.

„През последните две години се наблюдава тенденцията, че много от имотите, които са закупени с цел да носят доходи от наем, се изваждат на пазара, тъй като наемните цени паднаха драстично. Спадът за последната година е с повече от 40 процента.” – коментира той.

Горанов посочи, че заради спада на наемите, интересът към наемането на жилища се увеличава. Той уточни, че не така стои въпросът на пазара на офисни площи, където предлагането е изключително голямо.

Според Горанов средните цени на жилищните имоти в столицата са около 700 евро/кв.м в зависимост от района. Най-търсени са жилища на стойност около 50 000 евро.

„Съживяването на пазара на недвижими имоти зависи от това банките да предлагат по-атрактивни кредити. В сравнение с други държави лихвите в България все още са високи“ – коментира Горанов.

 

www.spekulanti.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив