Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 13, 2013

Покупката на ипотекирани недвижими имоти в София е алтернатива за всеки, който иска да се сдобие с жилище на сравнително по-ниска цена, пише expert.bg.

В условията на икономическа и финансова криза и високи показатели на безработица, все повече собственици на апартаменти, поради невъзможността да покриват разходите по кредитите си, прибягнаха до продажба на своето ипотекирано имущество.
 
Купувачът на ипотекиран имот в София поема тежестта на ипотеката, но за сметка на това, купува изгодно. При директната продажба от собственик или чрез фирма, продавачът в повечето случаи прави опити да достигне пазарната цена на имота, но поради ограниченото време и желанието за бърза сделка преди да се е стигнало до публично изпълнение, той се принуждава да прави големи отстъпки. Плюсовете при този тип покупка са, че отпада възможността за забава или отмяна. Поемайки сам инициатива за продажба, притежателят на имота няма да обжалва сделката.  
 
Предимството на публичното изпълнение при покупка на ипотекирани недвижими имоти в София е най-вече ниската стойност. Тръжната цена е доста по-малка от пазарната и възлиза на 50% от оценката на имота. Въпреки съществуващата опасност от обжалване от страна на собственика, този вариант е по-благоприятен за хората, които нямат притеснения от проточването на процедурата и се стремят към максимално ниска цена. Те печелят и от заличаването на възбраните и ипотеките.
 
Купувачът на ипотекиран имот в София може сам да избира дали да се погаси кредита преди изповядване на покупко-продажбата със сумата от договореното капаро в размер на 10% от обявената начална цена или той да поеме изплащането на кредитните вноски за определения в договора срок.
 
Доказателство за печалбите на купувача при покупки на ипотекирани недвижими имоти в София са данните от вече проведени тръжни процедури, показващи например, че двустаен апартамент в столицата може да се купи с до 20 000 евро по-евтино. В улеснение на всеки кандидат, имащ намерение да сключи изгодна сделка е публикуваната в сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители информация за обявените ипотекирани имоти.
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив