Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Яну 8, 2013

Засега през тази година на хоризонта не се виждат големи проекти, свързани с бизнес имоти. Това заяви Иван Велков, председател на Управителния съвет на Национално сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ).

Според Велков ситуацията в сектора е такава, че ще се наложи инвеститорите да се борят да завършат вече започнати проекти, а не да се чака надграждане. „По-скоро ще е успех, ако успеем да поддържаме активна и положителна тенденция - да не замре съвсем сериозната икономическа дейност”, каза още Велков.
 
По негови думи е хубаво, че инфраструктурните проекти създават някаква заетост в строителния бранш, защото това носи обезпеченост. „Единственото, което остава, са тези малки жилищни кооперации – 5 – 6 хил. кв. м., които в по-малките градове са единственото достъпно средство за строителния бранш”, каза Иван Велков, цитиран от Агенция "Фокус". Той посочи, че това, което остава, е вторичният пазар на недвижимо имущество - когато индивидуалните участници, собственици на имоти сами продават и купуват вече съществуващи, построени, ползвани имоти. „В този сегмент, който може би е най-големия като обем и брой сделки, едва ли ще има кой знае какви кардинални промени – нито като цени, нито като тенденции, просто защото това, което се търси, и това, което се предлага, не винаги са много близо едно до друго като качество и като състояние”, каза още Велков.
 
По думите му ще продължат да бъдат водещи прагматичните решения, с които разходите за придобиването, но и разходите за ползването на даден имот след това, са такива, че това да бъде разумна покупка.
 
Същевременно интересът към български имоти от страна на чужди граждани, които искат да си закупят жилища и евентуално да ги ползват тук сезонно или целогодишно, плавно продължава да става все по-обективен, смята Велков. Към България проявяват интерес много хора, които преди не биха и обсъждали България като такава дестинация, защото по-лъскавите, по-маркетинговите дестинации за „луксозните” пенсионери бяха Средиземноморските страни, в някаква степен дори и гръцките острови, обясни Велков. Причини за интереса са още климата, сравнително достъпните услуги, сравнително изгодните стоки и продукти, допълни той.
 
 
Източник: www.expert.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив