Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Ное 26, 2012

Коментари: 1

Интерес към развитие на селски туризъм се наблюдава в Пловдивско. Индикатор за това са направените стъпки за изграждане на комплекси в различни населени места в Родопите, става ясно от решение за промяна предназначението на земеделски земи за неземеделски нужди, взето от комисия към Областна дирекция “Земеделие” - Пловдив. Бъдещите инвестиции скоро ще станат факт след дадения картбланш за промяна на статута на земите, върху които ще се издигнат обектите. Ферми за овце и крави, изграждане на промишлени предприятия и фотоволтаични централи също са сред заявените проекти, за които е даден зелен светофар.

За последните два месеца са утвърдени две площадки за проектиране на комплекси за селски туризъм. Единият ще е в землището на село Югово, община Лъки и ще се разполага върху 976 квадратни метра. Според инвеститорът Джафер Фотенлиев мястото е перфектно за подобна дейност, тъй като земята там е десета категория и не е подходяща за земеделие. Няколко къщи за селски туризъм ще се издигнат и в село Ситово. За целта е променено предназначението на 600 декара земеделска земя, също десета категория.

Животновъдните ферми в село Васил Левски, община Карлово, ще се увеличат с още една. Там върху площ от 5355 квадрата ще се построи ферма за отглеждане на 50 говеда и 150 овце. Според изискванията на Закона за опазване на земеделските земи собственикът на земята трябва да заплати такса в размер на 385,56 лева и да отнеме и оползотвори хумусния пласт от площадката, отредена за проектиране на обекта. “Соларинвест” ООД е поредният инвеститор, който ще вложи средства във възобновяеми енергийни източници в Пловдивска област. Дружеството ще изгражда фотоволтаична електроцентрала в първомайското село Искра върху площ от близо 5 декара. Собственикът на земята също се задължава да плати такса в размер на 384 лева, както и отнеме и оползотвори хумусния пласт от площадката.

Склад за съхранение на нови авточасти, монтиране на фотоволтаични панели за производство на електроенергия за собствени нужди, терени и игрища за спортна дейност ще се строи в землището на Карлово. Обектът ще се простира на терен от 4947 квадратни метра. Негов инвеститор е ЕТ “Фармакон-Адела Маринова”. В землището на село Калековец - община Марица, е утвърдена площадка за проектиране на склад за селскостопанска продукция. За него са предвидени 12 декара земеделска земя с променен статут, собственост на “Булплод Тракия” ООД.

 

Източник: www.stroitelstvo.info

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Туризмът е новата индустрия на България. ДФ ЗЕМЕДЕЛИЕ подкрепя смели и работливи хора да живеят сред красива природа и да печелят с достоен труд парите си. Печели всеки, който предлага добри услуги. Вижте в Гугъл: Снимки на село Главатарци, до язовир Кърджали --- Догодина Главатарци ще бъде още по-добро място, а след година - две ще има плаж и водни спортове. Невероятно място , сравнимо с езеро в Швейцария... За моя изненада охраната е добра и няма проблеми от възпитаници на Професионалната гимназия по автотранспорт и събиране на ... --- Главатарци се води село близо до град Кърджали, на брега на язовир Кърджали. Наши приятели ни похвалиха " селския туризъм ", който предлагат в село Главатарци и направихме резервация за един уикенд. За да стигнете в село Главатарци трябва да... http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,2158/Itemid,/

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив