Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Окт 17, 2014

В момента на пазара на недвижими имоти се предлагат предимно жилища с ниско качество - стари панелки, ЕПК, тухла от 60-те години на миналия век и ново строителство с изглед предимно на север. По времето на големият бум от продажби на недвижими имоти през 2005-2008 год. се застроиха цели квартали с некачественно строителство. Както знаете луксозното и качественно строителство дори и през финансовата икономическа криза запази цената си. През тази година тенденциите са за леко повишаване на цените, макар и да няма обективни причини за това. За сега все още водеща роля играят купувачите и в техен интерес е да проверят жилището, което ще закупят за скрити дефекти. Скрити дефекти са влага, скрити течове, проблеми с подовото отопление, запушени радиатори, загуба на топлина и енергия.

Скритите дефекти се виждат и установяват с помоща на иновативната технология каквато е професионалната термографска камера FLIR. Чрез термографско обследване преди покупка на жилище вие ще сте наясно, какво купувате и няма да останете изненадани след време, когато установите, че сте били подведени при покупката на жилището. Предложих ме партньорство на агенциите за недвижими имоти да ви предлагат този вид услуга и вие сами да решите искате или не тази диагностика. Те обаче отказват да ви предложат този вид услуга. Анализирах ме ситуацията и изводът до, който стигнахме е, че те не желаят вие да бъдете информирани, тъй като, ако вие знаете за тези скрити дефекти може да няма сделка, а от там и комисионна за тях.  Термографското обследване преди покупка на жилище е инструмент за корекция на цената на продаваният имот, ако се открият скрити дефекти и агенциите за имоти много добре знаят това. Хубаво е да го знаете и вие бъдещи купувачи, то е само във ваш интерес. След като давате хиляди евра за жилище, което ще купите направете му термографска диагностика за да сте сигурни какво купувате.

  

На снимката, която ви показваме е за теч от тераса и влага, които не се виждат, но съществуват. Големите тераси и хубавата панорамна гледка са мечта за всеки купувач, но там се срещат и най-големите проблеми с нарушена настилка в следствие на което влагата прониква и наводнява съседите отдолу.

Прочети повече на: energyaudit.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив