Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юли 23, 2013

Лихвите по потребителските кредити са спаднали с между половин и два процента при юнските оферти на банките, отчитат от Кредит Център. Консултантите отчитат и засилен интерес към ипотеките като вид инвестиция. Повечето хора пристъпват към сделка, когато имат собствен ресурс в размер на 40-50 процента от стойността на сделката, предаде Дарик.

Според финансовите анализатори лихвите по потребителските заеми в лева в момента се движат в границите от 7 до 14,5%, а в евро - от 7,5 до 11%. Допълнително при промоционалните предложения има и други подобрения. Анализът обхваща състоянието на пазара през юни.

По отношение на ипотечните кредити финансовите консултанти отчитат стабилизиране и въпреки традиционните летни спадове, интерес от страна на хората, които имат свободни пари. Все по-нарастващ е и интересът към рефинансирането на кредити.

Резултатите от анализа за юни идват, след като в началото на този месец управителят на Централната банка Иван Искров предупреди банките да внимават с по-нататъшното понижаване на лихвите и най-вече с предложенията с фиксирани лихви за определен период, които са типични за ипотечните оферти.


Източник: www.dir.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив