Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Интервюта

Добави коментар

Апр 13, 2011

Наско Доков е брокер от 10 години. Специализирал се е в наеми и покупко-продажби на имоти. В ceb.bg е от ноември 2010 година. Представянето му го изведе до MVP (най-полезен потребител) за месец декември. Ето и няколко факта за него.

 
 
- Кога започнахте да се занимавате с брокерска дейност и кой ви насочи към това?
- Занимавам се с брокерска дейност от 2001г. Тогава бях без работа и се насочих към това. Ориентирах се по обява във вестник и станах брокер. Изкарах курс за брокери и от тогава се занимавам с това.
 
- Кой тип дейност от брокерската професия ви харесва най-много и защо?
- Продажбите харесвам най-много! Това е защото ми дават възможност да се срещам с различни хора, с различно положение в живота. Най-приятно ми е да слушам нотариуса, когато чете сделката.
 
-Как се отразява професията брокер на живота ви?
-Като брокер намерих нови приятели, нови запознанства... Имам клиенти за наеми от 7-8 години, които работят само с мен. Роднини и колеги също ползват моите съвети и са ми потенциални клиенти.
 
- Кога сте бил най-доволен от свършената работа?
- най-доволен съм бил, когато като млад брокер дадох собствен апартамент под наем. Мисля, че това е моментът, в който съм бил най-доволен от работата си.
 
- Какъв бе прифилът на клиентите през изминалата година и на какво отдавате това? 
- Поради кризата основно клиенти са семейства, студенти и т.н. Те често сменят квартирата си заради намаляването на наемите. Вълнуват се повече от цената. Почти изчезнаха клиентите от провинцията.
 
- Вашата прогноза за пазара на недвижими имоти през тази година?
- През 2011 г. предвиждам отлепване от дъното и леко покачване на цените на жилищата. Ако стартира оперативната програма "Регионално развитие" и се предоставят европейски пари за саниране на панелките, пазарът ще оживее. Прогнозирам и покачване цената на земеделските земи, чувствително.
 
- Какво ще пожелаете на читателите на ceb.bg?
- На читателите на ceb.bg пожелавам, да намират в сайта всичко, което ги интересува. А на брокерите много, много сделки!
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив