Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Мар 5, 2014

Новини

... България е в криза.
Нацията застарява, което означава, че в следващите години само увеличаване на туризма може да гарантира успех на бизнеса с храни и напитки.
Бизнесът иска опростяване на разрешителните режими за малкия бизнес, което ще намали корупцията, необходимостта от допълнителни пари за наемане на скъпоплатени адвокати и експерти при  откриване на магазин или заведение.

Важно е Кметствата да помагат на предприемачите !
Също така е важно предприемачите да имат спокойствие да развиват бизнес плана си. За да се развива семейният бизнес Кметствата трябва да принуждават наемодателите да отдават дългосрочно имотите си - магазини и заведения.
Помислете, моля, помислете, свободията унищожава малкия бизнес.

В центъра на София има хиляди магазини и заведения които за 20 години по няколко пъти смениха предназначението от магазин в заведение и обратно. Всеки път се извършват скъпи ремонти. При всяко преустройство и смяна на предназначението се сменя персонала.
Това е унищожително и за предприемачите, и за пазара на работна ръка.
Никой не коментира, че в европа голяма част от магазините се преотдават с опитния персонал, без да се сменя предназначението на имота, дори се купува фирмата за да се експлоатира доброто име.
Българите, които се изселват в чужбина знаят, че ако си намерят работа в добър магазин ще работят в него и след 5, и след 10 години. Затова могат да наемат дългосрочно удобно жилище, избират добра детска градина и училище за децата си. Сигурни са, че заведението, където работят, ще бъде на същото място, ако бизнеса върви. В европа никой не се страхува, че наемодателят ще затвори работещо кафене за да направи магазин за „маркови дрехи”.

http://www.aberdeencity.gov.uk/planning_environment/planning/planning_sustainable_development/pla_planning_useclass_changeofuse.asp

Кметствата в европа въвеждат твърди мерки за натиск и принуждават предприемачи и наемодатели да планират дългосрочни договори за наем и възможности за спокойно развитие на бизнеса.
Кметствата в европа се грижат за малкия бизнес защото искат сигурни постъпления от данъци. Програмите за развитие на градове и села в европа са дългосрочни и само спокоен и предвидим малък бизнес им осигурява постъпления от данъци, такси, паркоместа, услуги и … глоби.

Защо в европа всичко е подредено и организирано в дългосрочен план ?
Защото в европа кметове стават децата на бакали и ресторантьори! Те знаят, че родителите им са били наематели на един магазин през целия си живот. Те знаят, че месарите на тяхната улица са наематели на кухнята и витрините повече от  17 години…
Българските кметове са деца на философи и адвокати и никога не са виждали магазин или заведение отвътре. Те не знаят защо е нужен малък бизнес. Те се интересуват само от бетонобъркОчи, които да пльоснат в центъра и да вземат заеми за асфалтиране. Те не се интересуват от приходите от данъци защото взимат кредити за да усвоят комисионни от банките  „спонсори”.
Затова малкият бизнес в България се развива на тласъци.
Български предприемачи влагат парите си в подкрепа на партията, за която са гласували, а не защото вярват, че инвестицията им ще бъде добра и успешна през следващите 20-50-100 години.

Президентът на България и вицепрезидента изхранват огромен екип, който изследва Световния мир, вместо да се грижи за малкия бизнес.
Всички експерти от екипа на Президентството са деца на философи и инженери. Те не знаят какво е малък бизнес и затова говорят, говорят, говорят за МАКРО бизнес.
Те не разбират, че това е причината за PRяко недоволство от Президента и ВицеPRезидента.

Президентът трябва да предложи на Нацията справедлив дългосрочен PRоект !
PRоект, който да задължи собствениците на добри имоти да поемат отговорност за бедните българи, които изхранват семействата си работейки в магазина или заведението, което шефовете им наемат.
Стига пране на пари !
Време е да се работи !

Всеки, който иска да наеме заведение трябва да бъде сигурен, че ще работи поне 10-15 години необезпокояван от никой, ако спазва правилата и плаща наема.
Само така може да има развитие на малкия бизнес. Магазините за храни и заведенията имат нужда от дългосрочен договор за да наемат опитни работници, да сключват договори с производители на плодове, зеленчуци, меса, подправки, опаковки и … да „отглеждат” лоялни клиенти.

Кметствата трябва да променят правилата и да издават само дългосрочни разрешителни за промяна на предназначението. Това ще гарантира сигурен доход на наемодателите и ще помогне на наемателите да прогнозират бизнеса си в дългосрочен план.
Тази малка промяна ще има огромен ефект защото и собственици, и наематели, и работници ще мислят преди да си стиснат ръцете, а кметовете ще трябва да заработят заплатата и комисионните, които получават.

Г-н Президент, Дясната политика е дългосрочна.
Г-жо Вицепрезидент, лявата политика е бърза соц.иална промяна.
Социална помощ може да има само там, където има дългосрочни приходи от данъци.

Г-н Президент, моля, попитайте екипа си къде е готвачът на Българското посолство в Париж по време на Стефан Тафров. Нека екипът Ви разпита и Ви докладва защо един уникален български готвач не работи в Родна България.
Г-н Плевнелиев, поне 1 000 000 българи чакат да започнете промяна в живота тук и сега.
Вие сте първият български президент, който е предприемач и е живял в европа.
Преди Вас президенти бяха философ, адвокат и историк.
Хора, които и при най-добро желание не можеха да подобрят живота ни защото не знаеха как.

 Там искат да живеят децата ни. Защото животът в европа е дългосрочен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вие, г-н Плевнелиев, знаете как, но дали ще искате да подкрепите малкия бизнес в България ?
Дали бихте искали да останете в историята като Президентът или като PRезидент Плевнелиев?
Пожелавам Ви добро здраве и успех !

Владимир Йосифов

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

българия
  
следващите
  
години
  
гарантира
  
успех
  
бизнеса
  
храни
  
иска
  

малкия

  

бизнес

  
пари
  
адвокати
  
експерти
  

магазин

  
заведение
  
кметствата
  
предприемачите
  
имат
  
развива
  
принуждават
  
наемодателите
  
дългосрочно
  
магазини
  
заведения
  
моля
  
центъра
  
предназначението
  
сменя
  

европа

  
магазините
  
знаят
  
работят
  
затова
  
наемат
  
добра
  
децата
  
сигурни
  
заведението
  
кметствата
  
предприемачи
  
дългосрочни
  
договори
  
развитие
  
искат
  
постъпления
  
данъци
  
малък
  
дългосрочен
  
план
  
кметове
  
наематели
  
деца
  
философи
  
интересуват
  
президентът
  
изхранват
  
огромен
  
екипа
  
говорят
  
българи
  
работи
  
сигурен
  
поне
  
правилата
  
работници
  
промяна
  
г-н
  
президент
  
политика
  
български
  
плевнелиев
  
живота
  
вие
  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив