Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Апр 18, 2012

Фалшиви оферти, крадени снимки, лъжливи обяви заливат интернет.

Голяма част от оферти в сайтовете за имоти са пълни с недействителни условия  условия, а някои от тях са напълно фалшиви, като картинките към тях са компютърна графика, установи проверка.
Измамите се наблюдават най-често при офертите в Студентски град и южните квартали на София, където има много ново строителство. Обикновено  офертите, грабващи окото са най-подвеждащи. Основно се обявява по-голяма площ от действителната и на по-ниска цена.

По мнение на някои експерти много брокери работят от компютър вкъщи, изобщо не обявяват доходи и не плащат данъци. Има и агенции за недвижими имоти, които развиват дейност от квартални кафенета.
Обсъжда се да бъде внесен проектозакон за работата на брокерите, който да изчисти бранша от непрофесионалисти и брокери с фалшив имидж..

С влизането на закон част от брокерите няма да могат да упражняват професията си, защото няма да са адекватни на новите изисквания, на които трябва да отговарят.
Със закона се въвежда необходимото образование и квалификация за брокерите. Дейността по покупко-продажби на имоти, отдаването им под наем, както и маркетингови проучвания ще се извършват само от лица, вписани  в публичния регистър. Прогнозира се и брокерите да имат офис, а не да осъществяват сделки в квартални кафенета.
 

източник: www.dnes.dir.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив