Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Авг 31, 2011

Интересът на англичаните към къщи в българските села се възобновява, съобщава британски сайт. През лятото на тази година страната ни попада в топ 10 на най-предпочитаните държави за покупка на втори дом. У нас брокерите отчитат, че цените на селските къщи са паднали с близо 45 на сто за година, но до сделки рядко се стига. Според проучване България е на 7-мо място по интерес за покупки на недвижими имоти сред британците. Зад нас се нареждат Турция, Кипър и Барбадос.

Въпреки това, чуждите сайтове отбелязват, че купувачите трябва да бъдат внимателни, защото имотите не винаги са такива, каквито те очакват. Брокерите у нас признават, че заради спада в цените на селските имоти англичаните проявяват интерес, но цените на хубавите къщи не са толкова ниски, колкото се надяват. В русенското село Екзарх Йосиф се надяват да имат още нови английски съседи. Едно от британските семейства, заселило се в селото преди години има дори собствен бар, с който се издържа.

В Благоевградско обаче англичаните са останали разочаровани. Според брокерите жителите на Острова, купили къщи в региона преди години, сега искат да ги продадат на двойно по-високи цени от реалната им стойност.

Засега експертите са на мнение, че засиленият интерес към нашите имоти се дължи предимно на любопитство заради спада в цените и не очакват втори бум в продажбата на селски имоти, както това се случи преди кризата.

 

Източник: www.btv.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив