Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Фев 14, 2014

Архитектите в България приветстват решението на Европейския парламент, в което се призовава за потвърждаване на целта за 40% задължително повишение на енергийната ефективност на сградите до 2030 година!

В пленарното гласуване на 5 февруари относно доклада за 2030 г. (Delvaux / Szymanski) Европейският парламент напълно подкрепи доклада на ITRE – ENVI, призоваващ за задължителна цел от 40% повишение на енергийната ефективност на сградите (спрямо 2010 година).

Този вот е ясен сигнал, демонстриращ политическата подкрепа за нов ангажимент в областта на енергийната ефективност. Той допълнително насърчава Европейската комисия да засили своята амбиция в определянето на ясен път за енергийна ефективност към 2030 г., в контекста на разглеждането на усилията на ЕС за енергийната ефективност на Съюза.

Архитектите призовават Европейската комисия и националните институции да направят преглед на икономическите обосновки и на ясната позиция на Европейския парламент, който оценява необходимостта от смело законодателство, което да тласне търсенето на допълнителна енергийна ефективност. Набляга се на специфичните изисквания към сградите като основен фактор за постигане на задължителната цел.

Постоянно публикуваните доказателства от независими изследователски институти, както и от вътрешния икономически екип на Комисията, нееднократно потвърждават рентабилността и предимствата на енергийната ефективност и наличните огромни енергоспестяващи възможности в сградите.

В своя Пакет за климата и енергията през 2030 г., публикуван на 22 януари 2014 г., оценката на въздействието на Европейската комисия посочва силна икономическа обосновка зад създаването на амбициозно законодателство за енергийна ефективност:

"По-големите усилия, насочени към енергийна ефективност и възобновяемите енергийни източници ще доведе до ползи, свързани с подобрения в ефективно използване на горивата, сигурността на доставките, намаляване на отрицателното търговско салдо за изкопаеми горива, въздействия върху околната среда и здравето."

Мерките ще подобрят конкурентоспособността на европейската икономика, ще намалят енергийната бедност и ще се подобрят качеството на живот на европейските граждани.

 
Източник: 1 към 1

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив