Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Дек 13, 2012

През последните години от покупка на имот в планинските ни курорти се интересуват все повече гърци и македонци, а за морските обекти има интерес и от румънци.

Това каза в интервю за агенция „Фокус” Иван Горанов, експерт по недвижими имоти.

В сравнение с руснаците обаче, техният процент е нисък. Към момента страната ни е най-привлекателна за рускоговорящите туристи.

Интересът към българските ваканционни имоти остава сравнително голям,обобщи експертът.

Условията на живот в България, които дори и по време на криза са по-стабилни от тези в нашите съседи, привличат чуждестранните купувачи. Друга причина за интереса на чужденците е и доброто рекламиране на страната ни през последните години, отбеляза той.

Добро е и ценовото ниво на услугите, които предлагаме за туризъм, като цените в нашите 5-звездни черноморски хотели няма нито в Гърция, нито в Румъния.

Зимните курорти Банско и Пампорово развиват модерни ски центрове на европейско ниво, което предлага също атрактивни и изгодни условия, коментира Горанов и добави, че изграждането на инфраструктура у нас допринася за продажбата на повече имоти, защото добрата инфраструктура обуславя една добра среда и климат за продажба.

Според експерта при подобен конкурентен пазар няма как да няма публикации в чуждите медии, които имат за цел да намалят интереса към страната ни.

На въпрос как ще коментира твърдения в руско издание, че 60 000 руснаци са загубили парите си като са закупили недвижими имоти в България преди финансовата криза Горанов отбеляза, че 60 000 изглежда много висока цифра, като даже не може да се каже дали има 60 000 имота по Черноморието ни и определи тази информация като непроверена. В момента всички клиенти на пазара са много добре информирани и достатъчно добре проверяват сделките преди да ги сключат, така че не е висок процентът на хората, които са измамени или по някакъв начин ощетени от покупката на имот в България, заяви експертът по недвижими имоти.

Все пак препоръката за по-голяма сигурност да се използва проверка от юрист при закупуването на имот, отбеляза Иван Горанов.

 

Източник: www.expert.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив