Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 8, 2014

Ако "Кремиковци" бъде възстановен, каквото намерение имат управляващите, проектът бързо ще се превърне в поредната икономическа катастрофа. Това прогнозира в сутрешния блок на ТВ "Европа" кметът на район "Кремиковци" Ивайло Панев. Той припомни добре прикривания факт, че само няколко години след откриването на комбината през 1963 година той е започнал да работи на загуба, като умишлено е дотиран от държавата, за да се поддържа имидж.

Тази седмица управляващите показаха воля за рестарт на комбината "Кремиковци". Националистите от "Атака" внесоха проект, чиято цел е да се възложи на правителството да възобнови завода за леене на стомана. Новината бе посрещната обаче с неодобрение и от експерти, и от хората, живеещи в района.

В сутрешния блок на ТВ "Европа" кметът на район "Кремиковци" обяви, че това би довело до поредната икономическа катастрофа.

Комбинатът сам по себе си е грешка на своето време, смятат експертите. Един обречен проект още от самото му начало през 1963 година.

Жителите на квартал "Дружба" пък, който е в непосредствена близост до "Кремиковци" и който е бил потърпевш от замърсяването на въздуха, също се обявиха против евентуално възобновяване на дейностите.

В момента екологичната обстановка в района на "Кремиковци" е значително по-добра. Освен това след спирането на комбината сделките с имоти в района са нараснали чувствително, а мечтата на живеещите там е кварталите да се развиват, при това без комбината.


Източник: Ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив