Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Окт 31, 2012

Предлагането и търсенето на апартаменти по морето вече намират своята равновесна точка и се забелязва отчетлив ръст на броя на сделките. Това сочат резултатите от проучване на консултантската компания в областта на недвижимите имоти Аrco Real Estate. Експертите коментират, че ваканционните имоти по Черноморите са един от малкото сегменти на пазара на недвижими имоти в България, който сякаш е преодолял последствията от финансовата криза.


Основната част от предлагането по Черноморието се състои от сравнително малки апартаменти с една или две спални, които са напълно завършени от инвеститора и включват избор от няколко варианта за цялостно обзавеждане. Местните предприемачи са най-активни на пазара като добрите резултати през изминалия сезон им дават увереността в края на лятото да започнат по няколко нови проекта, които да предложат през 2013 г., коментират експертите

По данни на Arco Real Estate офертните цени за качествени имоти, които са част от затворен комплекс или предлагат нужните допълнителни услуги, варират между 700 и 1300 евро/м2. Имайки предвид площта на апартаментите и честите промоционални условия, подобна инвестиция може да възлезе на по-малко от 30 000 евро.

На пазара се забелязва и друга интересна тенденция. Ако допреди няколко години основната част от купувачите бяха британски граждани, чиято цел беше придобиването на имот за инвестиция, то в момента 90% от търсенето идва от  руски граждани като по-голямата част от тях планират да използват апартаментите си активно за почивка през летния сезон, сочи проучването на Arco Real Estate.

Източник: econ.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив