Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 8, 2014

Ако "Кремиковци" бъде възстановен, каквото намерение имат управляващите, проектът бързо ще се превърне в поредната икономическа катастрофа. Това прогнозира в сутрешния блок на ТВ "Европа" кметът на район "Кремиковци" Ивайло Панев. Той припомни добре прикривания факт, че само няколко години след откриването на комбината през 1963 година той е започнал да работи на загуба, като умишлено е дотиран от държавата, за да се поддържа имидж.

Тази седмица управляващите показаха воля за рестарт на комбината "Кремиковци". Националистите от "Атака" внесоха проект, чиято цел е да се възложи на правителството да възобнови завода за леене на стомана. Новината бе посрещната обаче с неодобрение и от експерти, и от хората, живеещи в района.

В сутрешния блок на ТВ "Европа" кметът на район "Кремиковци" обяви, че това би довело до поредната икономическа катастрофа.

Комбинатът сам по себе си е грешка на своето време, смятат експертите. Един обречен проект още от самото му начало през 1963 година.

Жителите на квартал "Дружба" пък, който е в непосредствена близост до "Кремиковци" и който е бил потърпевш от замърсяването на въздуха, също се обявиха против евентуално възобновяване на дейностите.

В момента екологичната обстановка в района на "Кремиковци" е значително по-добра. Освен това след спирането на комбината сделките с имоти в района са нараснали чувствително, а мечтата на живеещите там е кварталите да се развиват, при това без комбината.


Източник: Ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив