Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Авг 8, 2014

Двоен ръст в продажбите на имоти на стойност над 100 000 евро само за година, отчитат брокерите. Бумът се дължи на няколко фактора – кризата в банковия сектор, падащите лихви по депозитите и намаляващите лихви по кредитите. Най-търсени са двустайните жилища.

След години на застой пазарът на имоти започва да бележи значителен ръст. Оказва се, че кризата в Корпоративна търговска банка е повлияла благоприятно на продажбата на жилища. Причината – хората губят доверие в банките и предпочитат да инвестират парите си в имоти. Това, което прави впечатление, е по-големият процент на собствено финансиране при осъществяване на сделките.

Повече продажби има в големите градове, като цените на апартаментите не са се променили съществено през последните месеци.

Раздвижването на пазара се наблюдава най-вече в търсенето на жилища. Не спада и интересът към офисите. В столицата например най-желани са двустайните и едностайните апартаменти.

Традиционно българите продължават да предпочитат да живеят в собствено жилище вместо под наем. Тенденцията, наблюдавана през последните години, да се купуват апартаменти на кредит и да се изплащат с парите от отдаване под наем, се наблюдава при около 10% от сделките с имоти.

 

Източник: Ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив