Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Фев 26, 2013

Нестандартно жилище изградиха мексиканци в близост до пустинята Коауила. След като открил скала в района още като дете, Бенито Ернандес решил, че иска да живее в нея и започнал да урежда законността на новия си дом.

Повече от 40 години мексиканецът Бенито Ернандес живее в град Сан Хосе де Пиедрас, който се намира в близост до пустинята Коауила. По тази причина градът е малко населен и рядко посещаван. Единственият начин за прехрана на местните е да работят в Канделиловия завод, където се помещават десетки оранжерии за развъждане на канделила. Бенито от малък се занимава именно с това. Още като дете, скитайки да търси растението в района, той попаднал на величествена скала.
 
„Това беше любов от пръв поглед. Когато я видях, започнах да идвам тук всеки ден и така повече от 30 години”, сподели Ернандес.
 
Бенито решил, че е време да напусне 40-квадратовата си гарсониера и да се премести да живее в подножието на скалата. След като му отнело около 20 години да запише законно земята на свое име, днес той вече е собственик на нестандартното жилище. С течение на годините Ернандес използва кирпич и цимент за изграждане на стени, а също и дървен материал, за да оформи вратите и прозорците в дома си.
 
"Страшно съм щастлив, че вече мога да нарека мястото свой дом. Навсякъде около нас е пустиня и няма никаква растителност и вода. Но хубавото е, че тук почвата е смесена и вирее канделилата, която ни дава работа и възможност за прехрана", добави още той.
 
Бенито Ернандес и съпругата му вече са набавили и всички необходими мебели и електроуреди и споделят, че са започнали аранжировката на новия си дом.
 
 
 
Източник: www.ekipnews.com
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив