Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 4, 2014

Те може да бъдат сглобени за 30 секунди с едно докосване на дистанционното в два различни варианта - 25 кв. м или 50 кв. м площ. Подходящи са за живеене на двама или четирима души. Това са два различни модела на сглобяеми къщи, които предлага базираната в Мелбърн компания JAYZ Building Solutions, съобщава architectureanddesign.com.au.

Сглобяемите къщи са познати още като SMART2 (Superfast + Modular + Affordable + Robust + Transportable - Супербързи + Модулни + Достъпни + Здрави + Преносими) сгради за настаняване.

Те са създадени с една единствена цел - да направят жилищата достъпни за всеки, но също и да могат да се пренасят лесно в контейнери по целия свят. Затова и са създадени на базата на модули, които се побират в транспортни контейнери. Според желанието на ползващите ги на място вече изградените къщи биха могли да се разширят в по-просторен временен или постоянен дом или пък в пристройка към вече съществуваща сграда.

Къщите са проектирани за 50 години живот и в пълно съответствие с австралийските строителните правилници и всички електро- и ВиК стандарти. имат предварително инсталирана баня и кухненски шкафове, окабеляване за осветление, телевизия, интернет и телефон.

Създателите им твърдят, че могат да издържат на различни атмосферни условия, включително земетресения до 7,6 и циклони до 270 километра в час.


Източник: Dnevnik.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив