Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 1, 2013

1 юни 2013


С приятелчетата ми от квартала израснахме около тази кола .
 

1 юни 2013 г. Лозенец, София, Европа,
снимка: Владимир Йосифов, BriagNews
 


Брр, бръм, бръммм !
Родителите на Иванчо, от бл. 32 чакаха 18 години / от 1962 г. до 1980 г. / за правото да си купят СИВ-а кола ...
Ние имахме немски мотор с кош и бяхме много, ама много горди .
Учете деца !
Само със знания ще може да заминете далече от тук ...
Мили деца, честит празник !
Дано не се налага и вашите деца да израснат тук ...
Владимир Йосифов

Първи юни - ден на детето
Международният ден на детето е честван в много страни по света води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.
Според американските изследователи датата 1 юни съчетава в себе си традиции от китайската и американската история, а не комунистически както се счита в повечето бивши социалистически държави. Причината е, че комунистическите държави правят празника популярен по цял свят, но не го измислят.
Идеята
се появява още през 1925 година, когато генералният китайски консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони - това е китайски празник, водещ началото си от древността и свързан с пролетното равноденствие. По-късно неговата инициатива бива продължена, като независимо от благотворителна акция в САЩ, в Европа с. г. се провежда международна конференция по въпросите на детското здраве. В Женева, също решават да организират благотворителни инициативи за деца.
Голямата популярност на празника у нас обаче се дължи на друга инициатива, през 1949 г. първи юни е официално обявен за Международен ден за защита на децата.
Това става с решение на сесията на Съвета на Международната демократична федерация на жените през ноември 1949 г. в Москва. Така благодарение на съветският призив - една година по-късно 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света (1950 г.). На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата, но дата не е повсеместно възприета, въпреки че остава и се отбелязва като празник.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив