Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Фев 24, 2012

През последното тримесечие на миналата година е отчетено понижение от 2,4% на годишна база

Цените на жилищата в САЩ са спаднали с 2,4% през последните три месеца на 2011 г. спрямо аналогичния период на миналата година на фона на засиленото търсене на евтини проблемни имоти от инвеститорите, съобщи Bloomberg.

В сравнение с предходното тримесечие жилищата в САЩ са поевтинели с 0,1%, показват сезонно изгладените данни на Федералната агенция за жилищно финансиране, които се основават на отпуснатите ипотеки, гарантирани от държавните агенции Fannie Mae и Freddie Mac.

През декември 2011 г. обаче цените на жилищата са се понижили с 0,8 на сто в сравнение с декември 2010 г., докато през ноември беше отчетен годишен ръст от 0,7 на сто.

Налагането на възбрани върху имоти продължава да подхранва запасите на пазара, показват данните на агенцията. Това продължава да оказва натиск върху цените на жилищата.

Очаква се тази година банките в САЩ да отнемат повече от 1 млн. жилища, предупредиха наскоро от RealtyTrac.

Вчера от асоциацията на брокерите на имоти в САЩ съобщиха, че 35% от сделките със стари жилища се падат на сделките с проблемни имоти (имоти под възбрана и т. нар. къси продажби, при които собственикът се съгласява да продаде жилището на по-ниска цена от размера на задължението).

 

www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив