Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Яну 25, 2013

Коментари: 1

Цените на жилищата в Париж са скочили с 60 % за последните 10 години. Това е стабилен ръст, дори в години на криза. Това показва статистиката на френски нотариуси. За последните 50 години средната цена на апартамент във френската столица е нараснала 26 пъти.

Някои френски експерти прогнозират спад в цените на имоти в Париж около 30% през следващите 5-7 години. Прогнозата на брокер Владимир Йосифов отБряг имотиобаче е различна. Според специалиста милиони французи занапред ще купуват имоти със спестяванията си.

Причина за това е тяхната несигурност, че пенсионната система ще оцелее при непрестанния наплив на имигранти от бившите колонии и от Северна Африка. След пенсионирането си, собствениците ще продават своите жилища в столицата и ще отиват да живеят спокойно в село до океана или до ривиерата. Френската провинция е добро място за живот, подчертава брокерът.

България е франкофонска държава, но засега не се наблюдава тенденция младите българи да искат да учат във Франция, споделя Йосифов. Френският културен институт в София предлага изключително добри условия за образование на българчетастипендия, общежитие и въпреки това няма много желаещи.

Но, ако все пак децата или внуците ви искат да заминат да учат и живеят във Франция и при положение, че имате добри доходи, вероятно ще искате да ги осигурите с имот. В случай, че желаете да купите жилище във Франция, е важно да знаете следното: обяви на добри имоти ще намерите във вестникФигаро. Може да се абонирате за нови обяви и в сайтовете за имоти, съветва брокерът.

Ако имате достатъчно пари за покупка на апартамент в брой, вашата банка ще определи член на екипа, който да ви помага при изготвяне на данъчен план за следващите години и предаване на коректно попълнена данъчна декларация. Ако пък сте взели жилището със заем, е добре да предвидите пари за абонамент на финансов съветник.

В Голям Париж живеят над 12 милиона французи, чужденци, студенти, туристи и нелегални имигранти. Въпреки кризите, заможни хора от цял свят ще искат да наемат или да купят жилища в добър район на френската столица, прогнозира Йосифов. Районът определя цената, а не площта или плочките в банята, допълва експертът.

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Здравейте г-жо Станишева ! Преди няколко дни видях карта на най-предпочитаните зони за живот на парижани . 1-ва е Ривиерата и Окръг Вар... Това е добре уредена провинция и животът е хубав дори на 100-на километра от морето. За нас е трудно да разберем мечтаещите за покрив на Юг парижани, защото провинцията тук е в окаяно състояние и прилича на Черна Африка... Освен това България е малка държава с малка разлика в климата. Във Франция времето на Север НЯМА нищо общо с времето в Юга.

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив