Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Фев 27, 2014

Българите предпочитат Боровец за покупка на ски имот, показват данни на агенция за недвижими имоти. От началото на годината 30% от запитванията за Боровец са от българи, докато за Банско и Пампорово делът на запитванията от български купувачи са съответно 10 и 15%.

Търсят се основно малки апартаменти в Боровец или в комплекси ново строителство в околните села, построени през последните години. Интерес привличат и качествени годни за обитаване къщи в селата около Боровец. "Боровец е близо до София и е доста атрактивен за българите, които имат желание да закупят зимен имот, на който да могат да се наслаждават през уикендите", коментира наблюденията си брокер на компанията за Боровец и Банско, и допълва: "На пазара през последните месеци се появиха доста атрактивни имоти на разумни цени, нещо, което така дълго липсваше в района на Боровец и за което определено има търсене".

Средните офертни цени на апартаментите в Боровец през последната година по данни на компанията се движат в рамките на 700-750 евро/кв.метър, а до сделки се стига на цени около 600 евро/кв.метър. Банско и Пампорово предлагат по-ниски цени. Средната цена на купените през 2013 г. апартаменти в двата курорта се изравни и достигна 380 евро/кв.метър.


Източник: Economynews.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив