Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Авг 15, 2014

Над 43% от участниците в анкета споделят, че ако имат 1 млн. лв. ще емигрират, а малко над 32% заявяват, че биха ги вложили в имоти, са изводите от проучване на Profit.bg.

Недвижимите имоти явно се очертават като основна възможност според хората като инвестиция в момента.

Причината за предпочитанията са заради сътресенията в банковия сектор и политическата несигурност, която от своя страна влияе негативно на фондовата борса.

Инвестиции на Българска фондова борса са предпочитан вариант за вложения според 9.09% от анкетираните, а 8.76% споделят, че ще ги депозират.

Всеки 16-ти участник в запитването казва, че при наличието на подобна сума ще плати кредитите си и ще изхарчи останалата част.

Фактите: Въпреки приличната доходност от началото на годината (SOFIX се повишава с 9.88%), вложенията на БФБ са слабо популярни в страната ни.

Голяма част от хората смятат, че не разбират капиталовите пазари, а останалите, че това е несигурно и могат да загубят част от парите си.

Преди дни стана ясно, че депозитите на домакинствата в търговските банки са намалели за първи път от 43 месеца. Тегленията бяха особено силни в последните дни на юни месец, стана ясно от статистика на БНБ.

Дори и богатите хора в страната явно предприели стъпки в тази посока, тъй като част от тях пренасочиха депозитите си към други видове инвестиции или просто ги намалиха до гарантирания праг от 196 000 лв.

Заради икономическата и политическа обстановка в страната, както и поради факта, че от години не можем да се справим с редица големи проблеми, пътникопотокът от България към други държави продължава да расте.

По неофициални данни в странство са вече над 3 млн. сънародници.

По прогноза на НСИ, към 2050 г. у нас ще имаме население между 5.6 и 6.1 млн. души, а 20 г. по-късно ще сме между 4.9 и 5.5 млн. души.

 

Източник: News4000.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив