Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Авг 15, 2014

Над 43% от участниците в анкета споделят, че ако имат 1 млн. лв. ще емигрират, а малко над 32% заявяват, че биха ги вложили в имоти, са изводите от проучване на Profit.bg.

Недвижимите имоти явно се очертават като основна възможност според хората като инвестиция в момента.

Причината за предпочитанията са заради сътресенията в банковия сектор и политическата несигурност, която от своя страна влияе негативно на фондовата борса.

Инвестиции на Българска фондова борса са предпочитан вариант за вложения според 9.09% от анкетираните, а 8.76% споделят, че ще ги депозират.

Всеки 16-ти участник в запитването казва, че при наличието на подобна сума ще плати кредитите си и ще изхарчи останалата част.

Фактите: Въпреки приличната доходност от началото на годината (SOFIX се повишава с 9.88%), вложенията на БФБ са слабо популярни в страната ни.

Голяма част от хората смятат, че не разбират капиталовите пазари, а останалите, че това е несигурно и могат да загубят част от парите си.

Преди дни стана ясно, че депозитите на домакинствата в търговските банки са намалели за първи път от 43 месеца. Тегленията бяха особено силни в последните дни на юни месец, стана ясно от статистика на БНБ.

Дори и богатите хора в страната явно предприели стъпки в тази посока, тъй като част от тях пренасочиха депозитите си към други видове инвестиции или просто ги намалиха до гарантирания праг от 196 000 лв.

Заради икономическата и политическа обстановка в страната, както и поради факта, че от години не можем да се справим с редица големи проблеми, пътникопотокът от България към други държави продължава да расте.

По неофициални данни в странство са вече над 3 млн. сънародници.

По прогноза на НСИ, към 2050 г. у нас ще имаме население между 5.6 и 6.1 млн. души, а 20 г. по-късно ще сме между 4.9 и 5.5 млн. души.

 

Източник: News4000.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив