Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юни 21, 2013

България е била втора в Европейския съюз (ЕС) по годишен ръст на индекса на строителната продукция през април, сочат данните на европейската статистическа служба Евростат. У нас е отчетено повишение в строителството от 3,9%, като ни изпреварва само Унгария с ръст от 9,8 на сто. Трета е Чехия, където ръстът е в рамките на 2,5%.

Същевременно в еврозоната е регистриран годишен спад на строителната продукция от 6,6%, а в ЕС – от 5,9%, въпреки че на месечна база индексът на строителната продукция нараства заради топлото време – съответно с 2% и 0,9 на сто.

Продължава да се задълбочава спадът на строителния сектор в Полша. След като през март индексът на строителната продукция в страната регистрира понижение от 17 на сто, през април понижението се ускорява до над 25%, което отново нарежда страната на първо място в ЕС.

Класацията се допълва от Португалия със спад от над 24%, следвана от Словения с 19,3% и Испания с 15,3 на сто. И в ЕС се наблюдава тенденция на по-сериозен спад при гражданското и инженерно строителство спрямо сградното. Годишното понижение при гражданското и инженерно строителство и в ЕС, и в еврозоната надвишава 8 на сто, докато при сградното спадът е от порядъка на 5-6 процента.


Източник: www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив