Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юни 21, 2013

България е била втора в Европейския съюз (ЕС) по годишен ръст на индекса на строителната продукция през април, сочат данните на европейската статистическа служба Евростат. У нас е отчетено повишение в строителството от 3,9%, като ни изпреварва само Унгария с ръст от 9,8 на сто. Трета е Чехия, където ръстът е в рамките на 2,5%.

Същевременно в еврозоната е регистриран годишен спад на строителната продукция от 6,6%, а в ЕС – от 5,9%, въпреки че на месечна база индексът на строителната продукция нараства заради топлото време – съответно с 2% и 0,9 на сто.

Продължава да се задълбочава спадът на строителния сектор в Полша. След като през март индексът на строителната продукция в страната регистрира понижение от 17 на сто, през април понижението се ускорява до над 25%, което отново нарежда страната на първо място в ЕС.

Класацията се допълва от Португалия със спад от над 24%, следвана от Словения с 19,3% и Испания с 15,3 на сто. И в ЕС се наблюдава тенденция на по-сериозен спад при гражданското и инженерно строителство спрямо сградното. Годишното понижение при гражданското и инженерно строителство и в ЕС, и в еврозоната надвишава 8 на сто, докато при сградното спадът е от порядъка на 5-6 процента.


Източник: www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив