Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Авг 31, 2011

Интересът на англичаните към къщи в българските села се възобновява, съобщава британски сайт. През лятото на тази година страната ни попада в топ 10 на най-предпочитаните държави за покупка на втори дом. У нас брокерите отчитат, че цените на селските къщи са паднали с близо 45 на сто за година, но до сделки рядко се стига. Според проучване България е на 7-мо място по интерес за покупки на недвижими имоти сред британците. Зад нас се нареждат Турция, Кипър и Барбадос.

Въпреки това, чуждите сайтове отбелязват, че купувачите трябва да бъдат внимателни, защото имотите не винаги са такива, каквито те очакват. Брокерите у нас признават, че заради спада в цените на селските имоти англичаните проявяват интерес, но цените на хубавите къщи не са толкова ниски, колкото се надяват. В русенското село Екзарх Йосиф се надяват да имат още нови английски съседи. Едно от британските семейства, заселило се в селото преди години има дори собствен бар, с който се издържа.

В Благоевградско обаче англичаните са останали разочаровани. Според брокерите жителите на Острова, купили къщи в региона преди години, сега искат да ги продадат на двойно по-високи цени от реалната им стойност.

Засега експертите са на мнение, че засиленият интерес към нашите имоти се дължи предимно на любопитство заради спада в цените и не очакват втори бум в продажбата на селски имоти, както това се случи преди кризата.

 

Източник: www.btv.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив