Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Дек 7, 2011

Динамиката в развитието на новите технологии днес ни изправя пред труден избор – да останем традиционалисти и да отречем ползите на техниката или да продължим напред, като непрестанно опознаваме нови неща и се учим как да ги прилагаме ефективно в нашето ежедневие. Отричането на предимствата на постоянно развиващите се технологични новости всъщност ни обрича на изолация и неразбиране на модерния свят и новите поколения. Това важи с особена сила за динамични професии като брокерската.

Ние живеем в ерата на т.нар. „клауд компютинг“. Тази дума вероятно е неясна за голяма част от хората, които нямат задълбочени познания в IT сферата. Клауд компютингът е технология, която позволява да се предлагат компютърно базирани услуги, изцяло достъпни чрез интернет мрежата. В клауд компютинга или така наречения „облак“, компютърните ресурси, данните и софтуерът са споделени и са на разположение, само когато са необходими. Те се предлагат като услуга през интернет. Тези ресурси могат да бъдат под формата на софтуер, изчислителна платформа или цяла инфраструктура, където всички изчислителни мощности и софтуер са ви предоставени като една единствена услуга. 

Това позволява гъвкаво разпределение на ресурсите - компютърни или информационни - от главния дата център към компютър или сървър според съответните нужди. Контролът и защитата в облака са максимално гъвкави. Те могат да се конфигурират спрямо нуждите на клиента. Клауд компютингът предоставя стандартния модел на IT услугите, които са изцяло базирани на интернет. Така се осигурява много лесен и ефективен начин за достъп до отдалечени компютри и сървъри чрез интернет. Ресурсите в облака биват 3 вида: Софтуер като услуга (SaaS); Платформа като услуга (PaaS); Инфраструктура като услуга (IaaS).

Клауд технологиите може би все още звучат прекалено сложно и неразбираемо. Факт е обаче, че всички ние живеем в една епоха на технологични революции. Светът изисква от нас да сме в час с нововъведенията и да умеем бързо да се приспособяваме. Както много неща в днешно време, не е задължително да разбираме едно нещо напълно, за да го използваме за улесняване на нашия живот. За хората с динамична професия е повече от желателно да бъдат в крак с времето и да се нагаждат към промените, които то носи в бизнеса.
 
Професията на модерния брокер изисква той да познава добре новите технологии и да умее да ги прилага на практика в работата си. С други думи – трябва да се научи да работи не с краката, а с главата си. Дори трябва винаги да е една крачка пред останалите и да може да изпреварва събитията. Само по този начин ще си осигури конкурентно предимство на пазара и ще има шанс да се задържи задълго в професията. Разчитането единствено на късмета или на случайността не е вариант за добрия експерт.
 
Един брокер трябва да е в постоянна връзка със своите клиенти и колеги, но и да има достатъчно време да изпълнява останалите си задачи. Мултифункционалността е условие за успех в този бизнес. Преди беше невъзможно човек да „огрее“ навсякъде, но днес „облакът“ му дава тази възможност. Чрез клауд технологиите ние можем да комуникираме помежду си в реално време чрез огромен брой мобилни устройства (като започнем от обикновен GSM, минем през всевъзможни видове смартфони, нетбуци, таблети и хибридите между тях и стигнем до стандартен лаптоп). По този начин умният брокер ще си осигури успешни сделки и доволни клиенти и ще бъде един наистина добър професионалист.
 

 

 

                                                                                                        Анастасия Станишева                                                           
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив