Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Яну 30, 2012

„Стриктният регламент и наличието на регулатор, който би могъл да санкционира при наличието на нелоялни и недобри практики, може би ще е ключов момент в развитието на пазара на недвижими имоти“ – смятат представители на посредническата гилдия.

„Един закон сам по себе си, дори перфектно направен, няма да даде достатъчно основание на потребителите на тази услуга да се почувстват по-сигурни за това, което купуват“– коментира в предаването  на националното радио „Преди всички” председателят на Националното сдружение „Недвижими имоти“ Иван Велков

„Не се говори толкова за спада в цените, липсата на сделки или чисто техническото изражение на депресията, която е обхванала пазара, а по-скоро за липсата на доверие и гаранции“ – коментира той.

„Публична тайна е, че проблемите на пазара на недвижими имоти в България не са породени само от икономическата рецесия или глобалната криза, още по-малко от нечии проблеми, например в някои от съседните ни държави. Част от нещата, които ни пречат в момента, е, че регламентът или по-скоро липсата на регламент дава предпоставки на нелоялните и некоректни участници в пазара да спекулират и да печелят на гърба на добросъвестните участници в него“, коментира той. 

Велков подчерта, че сдружението се е включило в паневропейска инициатива за създаване на общовалидни европейски стандарти за тази услуга, за да може на целия европейски пазар всеки гражданин на ЕС да знае към кого да се обърне и какви отговорности и права има:

„На този етап тези стандарти са само препоръчителни, но хубавото е, че от две години ние ги адаптирахме чрез Българския институт по стандартизация и те вече са и български. Колкото повече крачки се правят в посока на регламентиране, толкова по-малък ще остане прозорецът, през който би се промъкнал някой недобросъвестен“.

 

www.spekulanti.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив