Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Авг 19, 2013

Българите купуват повече имоти по Черноморието от руснаците, съобщи bTV. За първи път от пет години насам родният купувач изпреварват руснака при покупката на ваканционен имот. Това лято брокери отчитат бум на търсещи втори дом на морето наши сънародници.
 
Най-много се търсят нови домове по южното Черноморие - в Созопол, Лозенец и Синеморец. Затворените комплекси са най-предпочитани и то в покрайнините на морските курорти, където е по-тихо и спокойно. Парите, които най-често даваме за втори дом, са между 50 000 и 70 000 евро.
 
Купувачите държат това, което купуват, да е ново, обясни брокерът Ангел Атанасов. Според него офертите за продажба на апартамент с обзавеждане – т.е. в случаите, когато апартамент се препродава от предни собственици - то „обзавеждането, както и вътре състоянието на апартамента, трябва да са в доста добро състояние“. Българинът знае какво иска и държи на качеството, убеден е брокерът.
 
Страхът от инвестиция отпада, сочат още наблюденията на брокерите – тенденция, знакова за бъдещето на пазара.
Що се касае до цените, те са се задържали на едно и също ниво през последните две години и нямат намерение да спадат. Напротив, очаква се покачване.


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив