Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Интервюта

Добави коментар

Дек 13, 2012

Срещнахме се с търговския управител на пловдивската строителна фирма “Акрабов” ООД г-н Бойко Андреев и си поговорихме на четири очи за бизнеса, кризата, зелените технологии и за качествата, които трябва да са налице, за да си в бизнеса повече от двадесет години, въпреки политическите промени и иконимкическата нестабилност.

По време на разговора ми с г-н Андреев останах с едно силно усещане, че за тази фирма хората са от съществена важност, независимо дали става дума за клиенти или служители. Коректността и добре свършената работа е водеща винаги и при всички положения.

 

1. Разкажете повече за компанията и дейността й.

Фирма „Акрабов” ООД е основана на 20 февруари 1990 година и е една от първите частни строителни фирми в Пловдив. Тя е специализирана в изпълнението на жилищни и промишлени сгради до ключ.

За изминалия период, от почти 23 години, фирмата е изградила и въвела с акт обр.16 тридесет и две жилищни сгради с общо разгърната застроена площ 56 740 кв.м. и девет промишлени сгради с общо РЗП 9 220 кв.м. Също така имаме изградени хотели, банкови офиси с РЗП 4 600 кв.м. и четири обекта в Германия с РЗП 25 000 кв.метра.

За строителната си дейност в Пловдив, фирмата е носител на наградите „Златната мистрия” през 1995 г., „Златния молив” през 2001 г. и „Златния отвес” през 2004 година.

Строителна фирма „Акрабов” ООД е член на Българската строителна камара от 1993 г. и е една от фирмите-основатели на Гилдията на строителните предприемачи – гр. Пловдив. Член е на Камарата на строителите в България и е вписана в Централния професионален регистър на строителя. Притежаваме Сертификат за управление на качеството ISO 9001-2008.

2. Има ли проект, с който се гордеете най-много?

Най-много се гордеем с последния завършен от нас обект, който се намира на ул. „Леонардо да Винчи” № 21 с РЗП 3 560 кв.м. Сграда с чудесна архитектура в суперцентъра на град Пловдив.

3. Според последните статистики, новопостроените жгилища през 3-то тримесечие на т.г. в страната са с 18,4% по-малко спрямо същият период маналата година. Какви са вашите прогнози, кога строителният бранш ще започне да излиза от кризата?

Според мен кризата в строителния бранш ще продължи поне още 2 години. Въпреки това ние не смятаме да намаляваме обема на строителството. Просто акцентираме на отличното качество на СМР и доброто местоположение на сградите, които изграждаме като предприемачи.

4. Само в Пловдив и общината ли строите? Имате ли реализации в чужбина?

Не, но строим предимно в Пловдив. През 1992 и 1993 г. изградихме два банкови офиса в Разград и Благоевград. Имаме реализация и в Германия.

5. Какво е отношението ви към зелените технологии в строителството?

Несъмнено зелените технологии в строителството са бъдещето, но засега техният дял у нас е сравнително малък и в близко бъдеще не вярвам да се увеличи съществено, въпреки приетата нормативна база.

6. Много ли се промени строителството през последните 20 години?

Строителството през последните двадесет години много се промени. Увеличи се значително качеството на строителните материали, на конструкцията и особено на инсталационните и довършителни СМР. Качеството на строителния продукт с днешна дата е съвсем различно и особено много се направи в намаляване на енергоемкостта му.

7. От кога работите в „Акрабов” ООД?

В „Акрабов” ООД работя от 12 юни 1992 година. Вече цели двадесет години.

8. Какви са принципите Ви на управление?

Основният ми принцип на управление е фирмата да е управляема. Това е необходимо условие, за да може да се следи качеството на СМР, да има необходимия инженерно-технически персонал и квалифицирани строителни работници. Друг важен принцип е, че клиента винаги има право и че сключените с него договори трябва да се спазват безпрекословно. Това допринася за взаимно доверие и за отстояване на доброто име на фирмата, което тя си е извоювала за този немалък период от време. И не на последно място сред основните принципи на фирмата ни е трудовите възнаграждения, на инженерно-техническия персонал и работниците, да се изплащат винаги на определените за това дати.

9. Колко голям е екипът Ви в момента?

На настоящият етап във фирмата работят педесет и пет души, от които седем инженерно-технически и икономически персонал.

10. Как се справяте в кризата?

В кризата се справяме използвайки добрия имидж, който имаме. Внимателно подбираме обектите, по които работим и държим да постигнем отличното качество на СМР, изпълнявани от нас.

 

Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив