Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Авг 30, 2013

Защо богатите избират Лондон за строеж на айсберг имоти?

"Според агенти недвижими имоти НАЙТ ФРАНК първият апартаментът на Роман Абрамович е просторен мезонет на приземен етаж и оценен на 5 000 000 лири ."*

Г-н Абрамович живее в този апартамент докато агентите му не намират подходяща сграда, която той да преустрои в айсберг замък .

Екипът на Роман Абрамович най-после одобрява сградата и наема геолози и архитекти да проверят основите . Други експерти проверяват ограниченията за строителство .

След положителната им оценка Роман Абрамович възлага на агентите си да преговарят за изкупуване на всички апартаменти в сградата .
Не се знае колко години е осъществяван този проект .

Г-н Абрамович закупува всички апартаменти в сградата и след одобрение на проекта за строеж на подземни етажи и заплащане на такса от поне 800 000 лири и обезщетения на съседи за причинените неудобства по време на строежа  ще притежава още два подземни етажа.

Милиардери от цял свят идват в Лондон за да построят собствен айсберг имот с пещера.

Експерти твърдят, че желанието им да строят луксозни бункери е в отговор на непрекъснатият им страх от атака срещу тях самите, семействата им и бизнес империите им .

От 900 искания за разширение на къщи тип айсберг само 90 не са одобрени .
Казват, че една от причините за тези 90 отказа е, че Кметството приема някои опасности за  съседните сгради за много сериозни .

Има опасност при изграждане на подземните етажи да се наруши цялостта на съседните къщи и стените към айсберг имота да пропаднат заради бетонната кутия .

Там, където няма проблеми със съседни имоти Законите в Кралството позволяват на собственици на красиви викториански къщи да разширяват имота си надолу, чак до Южния полюс …

Това са мащабни проекти и е ясно, че и от страна на собствениците, и от страна на Кметството, и от страна на съседите участват специализирани адвокатски кантори, учени, експерти, архитекти и лобисти готови да се борят с години за победа .

Често инвеститори и Кметство имат общи интереси защото някои от сградите са по-стари от 200 години и имат нужда от ремонт и укрепване . Изграждане на бетонови пещери под съществуващите сгради им осигурява още дълъг живот .

За да се съобразят с опасностите при строежа желаещите да имат жилище - айсберг наемат най-добрите архитекти, геодезисти и експерти в изграждане на подземни съоръжения .

За айсберг проекти се избират най-опитните строители. Назначават се и PR експерти, които неотлъчно са на строителната площадка и следят строителите да спазват споразуменията и да не притесняват съседите и гостите им .

В този бизнес работят звезди от строежа на Евротунела под Ла Манш .

Опасността за наводняване на съседните къщи заради бетоните пещери на айсберг имотите е голяма и затова се наемат най-добрите в бранша . Около бетонната кутия се изгражда специална система от дренажи, която запазва почвата наоколо .

Айсберг архитектите осъществяват мечтите на клиентите си за :

подземни салони за гости, винарска изба, супер лукс басейни, стаи за масажи, SPA салони и джакузи, киносалони, стаи за игра, сигурни комуникационни центрове, стаи за персонала, стаи за тенис на маса, тенис корт – под двора, зали за снукър, фитнес салони, фризьорски салон за приятелки, салон за колекцията автомобили и мотоциклети, високи няколко етажни стени за катерене, асансьори, климатизирани трезори за съхранение на картини,  и още, и още …

Според брокери имоти това са съвременни дворци .

Трофеи на които богатите се радват и които показват на избрани от тях хора . Социалната среда в съвременният свят ги кара да прикриват част от собствеността си и да не дразнят населението с огромни имения в скъпарски квартали . Част от айсберг имоти вече са по-големи от жилищата на Кралското семейство .

Някои айсберг архитекти се шегуват, че това е сватбената торта на милиардерите, като от тротоара се виждат само черешките .

Едни експерти казват, че изграждането на айсберг сграда не винаги повишава цената на имота . Цената на кв.м. в третия подземен етаж е по-ниска от цената на кв.м. за етажа под тротоара . Инвестицията е огромна, а засега няма много хора по света, които биха искали да организират част от живота си под земята . Очаква се решение на въпроса как да се достави слънчева светлината в подземните помещения. Може би ще използват инсталация с огледала, която да гарантира естествена светлина .

Други експерти напомнят, че животът на малък остров изисква разширение в скалата и скоро ще има търсене на подобни имоти .  Те твърдят, че в при този тип имоти продажбата става по заявка на клиент, а не при желание за покупка . Преговорите за продажба течат с години и в повечето случаи се организира частен или публичен търг .

Когато децата на милиардерите пораснат ще разберем дали ще продават айсберг имотите си или ще ги запазят като фамилен айсберг замък и ще ги използват като сигурни и луксозни офис сгради с жилища за екипите  .

Ако имате 20 милиарда лири защо да продавате изпълнена своя мечта за 250 милиона ?

Интересен пример дават от група Take That, които строят в къщата си айсберг детска градина и зали за игри … на децата от Kensington .
---

Защо богати личности избират Лондон за строеж на айсберг имоти ?

Защото в Кралството от векове богатите използват сутерени на сградите си като пълноценна част от жилището си .

Църквите, манастирите и дворците също подпомагат тази култура .

Както се вижда от снимките цялата инфраструктура в Лондон е под тротоара, а не под сградите .  Това помага за пълноценно използване на сутерените .

Само в Лондон има над 500 000 охранителни камери . Казват, че на всеки 15 жители на Лондон се пада по една камера .

Охраната и чувството за сигурност привличат купувачи от цяла свят !!!

Да, и във Франция гражданите ползват сутерени за жилища, но само за бедните .

Във старите френски сгради сутерените са разделени на стаи за прислуга, а днес се дават под наем на студенти и работници .

Богати французи не биха живяли в мезонет партер+сутерен, а на тераса на покрива .

Явно французите не са забравили Революцията ...

Във Франция има престижни апартаменти на партер - ред шосе .
Трябва да уточня обаче, че това е само защото имат частни дворове . Дворовете им позволяват да използват малкото слънчеви дни сред любимите си цветя ЗАЩИТЕНИ от видеокамери и партиери .

Как е в България ?
Участвал съм в сделка за къща с двор близо до Докторски паметник в София .
Още преди 80 години богати български търговци са построили айсберг къща . Български строители са построили къща с дюкян като под сградата и двора са изградили тайно огромен подземен склад с трезор на две нива с височина над 4 метра всяко .

Днес никой от съседите или минаващите по тротоара не могат да си представят каква огромна площ има под красивата къщичка .

Преди години, когато кмет на Район Лозенец беше г-н Прошков, се опитах да го убедя да създадем група от доброволци, които да показват на собственици на партерни апартаменти как те или наемателите им могат да живеят много по-добре .

Страхът от ответен удар от опозицията уплаши г-н Прошков . Макар в София да има нужда от евтини жилища Кметът на столичен район не посмя да предложи бедни български граждани да живеят в сутерени, а заможни български граждани да живеят на партер с градинка наоколо . Да, признавам, днешната ситуация показва, че е бил прав .

Жалко, че хора с опит и желание не могат да помагат на съгражданите си.
Не е добре всяка добра инициатива да бъде атакувана като чорбаджийска .
Скоро ще покажа как изглеждат и как работят строители в Лондон .

Там те са обгрижвани от чорбаджиите си ПОВЕЧЕ отколкото тук в НАЙ-соц.иалната държава на света .

Накрая ще напомня, че Гражданските съвети са създадени не в кварталите за бедни, а в най-скъпарските райони на Париж . Затова и крайните квартали осигуряват добър живот .

Ще покажа снимки на квартал за чернокожи и араби .

НЯМА, повтарям, НЯМА да вярвате на очите си . В София няма и няма да има такъв район .

Истината е, че аз бях единственият с бяла кожа в този район на Париж ...

 


Автор: брокер Владимир Йосифов


Снимки на "айсберг имотите" в Лондон можете да видите на Briagnews.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

защо
  
богатите
  
избират
  

лондон

  
строеж
  

айсберг

  

имоти

  
роман
  
абрамович
  
мезонет
  
етаж
  
лири
  
г-н
  
агентите
  
сграда
  
замък
  
сградата
  
архитекти
  

експерти

  
апартаменти
  

години

  
подземни
  
етажи
  
етажа
  
свят
  
твърдят
  
строят
  
луксозни
  
бизнес
  
разширение
  
къщи
  
кметството
  
някои
  
съседните
  
сгради
  
изграждане
  
подземните
  
имота
  
бетонната
  
кутия
  
там
  
кралството
  
позволяват
  
собственици
  
проекти
  
страна
  
съседите
  
имат
  
сградите
  
нужда
  
пещери
  
живот
  
строежа
  
наемат
  
най-добрите
  
строители
  
работят
  
имотите
  
затова
  
наоколо
  
салони
  
стаи
  
сигурни
  
тенис
  
двора
  
зали
  
салон
  
показват
  
хора
  
част
  
квартали
  
милиардерите
  
тротоара
  
казват
  
цената
  
подземен
  
огромна
  
света
  
биха
  
използват
  
желание
  
децата
  
жилища
  
дават
  
група
  
богати
  
сутерени
  
сутерените
  
франция
  
във
  
партер
  
къща
  
софия
  
български
  
построили
  
могат
  
район
  
прошков
  
живеят
  
бедни
  
граждани
  
покажа
  
париж
  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив