Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Фев 22, 2013

С не особено скромното си име, сградата The One се издига в град Тайпей в Тайван на площ от 2572.52 кв.метра. Проектът е корпоративно седалище, което се намира в технологичен парк NeiHu. Архитектурата е дело на Hsuyuan Kuo, Effie Huang и ChengHsuan Hung от бюрото Hsuyuan Kuo Architects & Associates.

Като израз на постигнатата, от архитектите, златна среда между човека и околната среда, архитектурата тук реагират с промените в количеството слънчева светлина от запад чрез използването на двоен слой за протекция. Светлината елегантно се преплита с природата и инфраструктурата.
 
Основните съображения на дизайна се основават на глобалната екологична криза, като за целта сградата се опитва да отговори на устойчивостта на околната среда, като взима предвид например естествената светлина и вентилацията.
 
Средната дълбочина на вътрешното пространство е ограничена на 12 метра, така че естествената слънчева светлина да може да достигне до всички краища на офис пространство.
 
Моторно задвижвани щори са монтирани на западната фасада на The One. Функцията им е двустранна - да се използват като основен елемент в дизайна на фасадата като акцент и да формират двоен слой, който ще помогне за създаване на сянка срещу слънцето и кръстосаната вентилация.
 
Тези щори постоянно ще коригират своите ъгли според пътя на слънцето, за да създадат комфортни вътрешни условия на осветление. Когато слънчевата светлина намалява в края на деня, изкуствената светлина зад щорите ще се превръща в основен източник, който ще осветява сградата.
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив