Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юли 15, 2014

Новини

След ужилването на КТБ кризата в България ще бъде още по-дълга и страшна.

С пари на данъкоплатци от София и още няколко големи града и туристически комплекси + помощи отнети от европейски данъкоплатци се строят пречиствателни станции.
Това е нов етап от живота на българите !
Пречистването на отпадните води е част от живота на цивилизовани хора и е необходимо да се организира защита на новопостроените пречиствателни станции.

Липсата на защита определя думата, която използвах по-горе, а именно „помощ”, вместо инвестиция. Инвестиция е нещо, което се изгражда за да носи полза, а помощ е действие, което се прави с ясното съзнание, че хората не са готови да пазят инвестицията и се нуждаят от непрекъснати помощи за де цивилизоват с десетилетия.
Да, десетилетия ще минат преди изградените пречиствателни станции да спрат да поглъщат огромни средства за поддръжка и ремонт.

За да заработи спокойно градска пречиствателна станция е необходимо и да се смени канализацията в сградите !!!
Старите, познати в България тръби за отходен канал в сгради ще трябва да се сменят заедно с обучение на населението.
Новите, пазещи пречиствателната станция, тръби ще бъдат по-тесни за да спират всички дамски превръзки, парцалчета, памперси, детски играчки, памучни кърпи за почистване на ръце и тяло, памучни кърпички за миене на под и всяка друга материя, която не би се разтворила в басеин на пречиствателна станция.

Тънките тръби ще се запушват и скъпите ремонти ще възпитават населението да не изхвърля опасни за пречиствателната станция материи в тоалетната чиния.
Родителите ще учат децата си още от бебешка възраст и това ще продължи до сватбата им.

Преживях отблизо два пъти запушване на тоалетна във Франция.
Единият път малко дете пуска играчка, която е засмукана от водата в тоалетната и е спряна в пода от тънката отходна тръба. Спряха водата и изкъртиха банята за да извадят играчка за няколко евро. Ремонтът струваше няколко хиляди евро и срама, че не са си научили детето да пази пречиствателната станция.
Вторият случай е със съседи на приятели. Съпругата на съседите им отгоре си хвърлила превръзката в тоалетната чиния. Фатална грешка !
Жената влиза във ваната и я пълни, къпе се и тогава разбира какво е направила - водата няма къде да отиде и нахлува в апартамента и съседите отдолу.
Във Франция няма канал на пода в банята !
Синдикът / агенцията за имоти, която управлява сградата / е уведомен, протокол за щети, застрахователи, плащане на ремонти, официално писмо от синдика, че при следващ случай трябва да напуснат сградата и още куп проблеми + разходи и срам.

Вярвам, че PR експертите в България ще започнат да работят по проекти, които възпитават населението защото без тяхната специализирана помощ цивилизоването на милиони ще продължи повече поколения и ще струва милиарди на данъкоплатците.

Българите трябва да разберат, че голяма част от парите, които правителствата и кметствата харчат за подобряване качеството на живот тук идват от цивилизовани хора, които държат да знаят, че парите им не изтичат в канала.

Ще се радвам, ако в следващите месеци и години се увеличи информацията за нуждата от Обществена грижа за пречиствателните станции.


още новини

Ябланица се сдоби с европейски тип пречиствателна станция


На откриването присъстваха министърът на околната среда и водите Светослав Анастасов, областният управител на Ловеч Милко Недялков, кметът на Ябланица Иван Цаков


+ВладимирЙосифов
Владимир Йосифов

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив