Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юни 19, 2012

Варна. 92% от обитаемите жилища в България нямат защита срещу земетресение, пожар, наводнение. При бедствие или инцидент собствениците им практически остават на улицата, алармира Виталий Зарков от Националната асоциация за защита на застрахованите (НАЗЗ),чийто централен офис е във Варна.


Останалите 8% от домовете имат застраховка поради факта, че са ипотекирани и са съсредоточени главно в големите градове. "В такъв случай при инцидент гражданите трябва да поискат от банката писмено съгласие, за да получат обезщетението си", сочи опитът на НАЗЗ. Българите могат да разчитат на чисто ново жилище при годишна застраховка от около 150 лв.

Най-достъпната защита на пазара, предлагани от застрахователните дружества, е с лимитирана отговорност – срещу годишна такса от 25 лв. се изплащат до 20 000 лв. обезщетение. По данни на асоциацията трусовете в Перник са повишили интереса към подсигуряване на имуществото. Това все още не е довело до увеличаване на броя на сключените полици, заради което българските домакинства масово остават без защита при природно бедствие. При инцидент държавата все още няма възможност да възстанови щетите, за това от НАЗЗ съветват гражданите сами да осигурят поне минимална защита за домовете си.

Източник: Стандарт

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив