Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юни 4, 2014

Руски граждани притежават около 500 000 имота в Източна България, съобщи в сряда генералният консул на Руската федерация във Варна Юрий Соловьов, цинтиран от БТВ.

Неговият консулски окръг обхваща областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен, като в тях живеят повече от 6000 руснаци, а около 300 000 са тези, които посещават страната ни регулярно.

Според дипломата руските граждани в България се чувстват добре и нямат оплаквания. Неговата прогноза за започващия летен сезон беше, че броят на туристите от Федерацията няма да намалее и дори може да се повиши.

Юрий Соловьов бе отличен с Почетния знак с лента на кмета на Варна. Наградата му бе връчена за приноса му в развитието и утвърждаването на добрите българо-руски отношения и по повод отпътуването му от страната. На церемонията присъстваха представители на държавната и местната власт, общественици и ветерани.

Дипломатът посочи, че 4 години и 6 месеца са малък период за историята, но за човешкия живот е сериозен отрязък от време. Той уточни, че във Варна се е чувствал много добре и отнася със себе си много топли спомени. Соловьов специално благодари на варненци, че уважават историята и паметниците в града си, което според него е чудесен пример за човешко достойноство.

 

Източник: Money.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив