Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юни 4, 2014

Руски граждани притежават около 500 000 имота в Източна България, съобщи в сряда генералният консул на Руската федерация във Варна Юрий Соловьов, цинтиран от БТВ.

Неговият консулски окръг обхваща областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен, като в тях живеят повече от 6000 руснаци, а около 300 000 са тези, които посещават страната ни регулярно.

Според дипломата руските граждани в България се чувстват добре и нямат оплаквания. Неговата прогноза за започващия летен сезон беше, че броят на туристите от Федерацията няма да намалее и дори може да се повиши.

Юрий Соловьов бе отличен с Почетния знак с лента на кмета на Варна. Наградата му бе връчена за приноса му в развитието и утвърждаването на добрите българо-руски отношения и по повод отпътуването му от страната. На церемонията присъстваха представители на държавната и местната власт, общественици и ветерани.

Дипломатът посочи, че 4 години и 6 месеца са малък период за историята, но за човешкия живот е сериозен отрязък от време. Той уточни, че във Варна се е чувствал много добре и отнася със себе си много топли спомени. Соловьов специално благодари на варненци, че уважават историята и паметниците в града си, което според него е чудесен пример за човешко достойноство.

 

Източник: Money.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив