Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юли 25, 2012

30 процента от фирмите и бизнесмените, решили да наемат офис или да си сменят стария, предпочитат той да бъде в сграда, разположена на комуникативно място. Това сочи проучване на пазара, направено от Colliers international. На второ място в предпочитанията е кантората да се намира в постройка, изградена качествено и отговаряща на съвременните стандарти. На това изискване държат близо една четвърт от анкетираните.

Почти една десета от наемателите на офиси искат офисът да има собствен паркинг, други 5% държат до кантората да има лесен достъп с лек автомобил. Едва 1 на сто от запитаните искат кантората да е близо до институции. Три процента държат на удобния градски транспорт, ниските общи разходи, добрия имидж на сградата и наличието на услугата „управление на имота”.

Около една пета от анкетираните от консултантската компания бъдещи и настоящи наематели обаче обявяват, че не могат да преценят коя е основната характеристика, която трябва да притежава една офис сграда, за да се определи като висококачествена.

Статистиката на бизнес пазара в столицата сочи минимално нарастване от 2% на предлагането на офис площи от клас „А” и „Б” през първата половина на годината. То е съсредоточено основно в широкия център на столицата. Офисните площи в централната градска част представляват едва 13% от общия обем, а в широкия център са концентрирани 20 на сто.

Източник: Монитор

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив