Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Мар 2, 2012

Къщи по 3 хил. долара и бунгала по 500 долара са само част от офертите, които се предлагат в САЩ

Откриха сезона на покупките на жилища на килограм в САЩ

 

Въпреки окаяното състояние на жилището в град Кълъмбъс, щата Охайо, в който Вина Джоунс-Кокс отиде на оглед, тя не се поколеба да направи оферта за покупка. Тя направи същото и за още няколко имота. Всъщност, общо 49 къщи, пише Ройтерс.

Тя плаща по 3 хил. долара за всяка, или малко повече от цената на един компютър Apple Mac Pro.

„Ние сме на дъното“, казва тя. „Имам предвид, накъде другаде може да тръгнат цените, освен нагоре?“

С началото на сезона на най-мащабните разпродажби на имоти в САЩ покупките на едро са последната мода на пазара. В някои от най-тежко засегнатите региони усещането на жилищния пазар е като в голям универсален магазин, в който инвеститорите изкупуват наведнъж цели щандове със стоки.

Инвеститорите купуват жилищата на цени на финална разпродажба, инвестират малко в подобрения и ремонти и след това се възползват от разликата между ниската покупна цена и наема, който могат да получават. Често печалбите им започват от първия ден. Някои описват това като арбитражна печалба от мизерията на хората.

Хедж фондове и инвеститори като McKinley Capital Partners тихомълком започнаха да се превръщат в наемодатели чрез покупката на имоти още миналата година. Сега по-масовите инвеститори също започват да следват тази практика.

“Те не купуват просто един наемен имот”, казва Тайра Пич, брокер от Оук Парк, щата Илинойс, като добавя, че нещата приемат застрашителни размери с все повече мащабни покупки.

Тя има пет клиента, които в момента са в процес на купуване на повече от един апартамент във Форест Парк, Илинойс. Имоти, които по време на бума се продаваха за по 180 хил. долара, сега вървят за 13 500 долара. Вместо да инвестират в пенсионни фондове, нейните клиенти купуват имоти, за да ги отдават.

В Детройт могат да се купят бунгала на цени от 500 долара. Група инвеститори от Флорида са на път да купят оставащите 322 имота в луксозен комплекс в Атланта с рум сървис и камериерки на цена от 180 хил. долара.

Фондът Waypoint Homes в Калифорния, който вече е купил 1000 еднофамилни жилища, наскоро получи финансиране за 250 млн. долара за нови покупки на едро.

“Преливникът започва да се отваря”, коментира Джон Бърнс, основател на консултантската компания John Burns Real Estate Consulting. „Само моите клиенти имат милиарди долари капитал да инвестират в еднофамилни (имоти) за отдаване.“

 

www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив