Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Сеп 28, 2012



BriagNews :
Бум на продажби на производствени и търговски имоти заради необслужвани кредити прави впечатление през последните месеци в Плевенско. Справка с Регистъра на публичните продажби в областта, публикуван на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители, показва, че в момента на търг заради дългове са обявени 10 производствени имота, 16 търговски обекта, 5 офиса на фирми, 6 заведения, има дори бензиностанции и паркоместа. Наблюдават се и масови запори за жилища – близо 100, следвани от продажбите на земеделска земя.

Най-скъпият имот, който се продава от съдия-изпълнител, е парцел в Червен бряг, обявен на първоначалната цена от 473 760.00 лева. Става дума за бивша фабрика с 3-етажна сграда. Заради договорна ипотека се продава и фабрика в село Чомаковци - цех за производство на почистващи пособия за домакинството, производствена сграда за тъкан и нетъкан текстил и складове за готова продукция. Началната цена, обявена за имота, е 130 240.00 лв.

Заради дълг се продава и търговски имот в Долна Митрополия, като обявената първоначална цена е 46 380 лв., и триетажна производствена сграда в Индустриалната зона на Плевен за 322 712 лева. Бивше кино в град Славяново, където в момента са разположени няколко търговски обекта, излиза на пазара пък на цената от 153 600.00 лв. Става дума за двуетажна сграда, като на първия етаж са разположени букмейкърски пункт, зала за хазартни игрални автомати и билярд клуб. На втория има недовършени офис помещения.

Чрез съдия-изпълнител се продават и 6 заведения – 4 от тях в Плевен, а останалите две - в селата Асеновци и Каменец. Най-висока е цената на заведение в Плевен – 68 900 лева. Магазините, обявени на търг, пък са 9 на брой. Всичките са в Плевен, с изключение на един, който се намира в Белене. На търг излизат и 5 офис помещения в областния център.

Собственици на бензиностанции също ще се разделят с имотите си заради натрупани дългове. Продава се бензиностанция в село Обнова, началната цена е 55 200.00 лв. Имотът включва модулната газостанция за пропан-бутан с 5-кубиков резервоар, газоколонка и обслужващи помещения. На 2 октомври предстои втора публична продажба за имота.

Продава се и бензиностанция в град Левски, на входа откъм Плевен. Обявената първоначална цена от съдия-изпълнителя е 60 000 лева. Обектът включва модулната газостанция за пропан-бутан с 2 резервоара, газоколонка. И двете бензиностанции се продават заради договорни ипотеки в полза на банки.

Продажбите на земеделски земи в Плевенска област заради дългове в момента са близо 50 на брой, около 100 са частните жилища, обявени на търг заради необслужвани кредити. В регистъра откриваме и две любопитни обяви - за продажбата на паркоместа в Плевен на цената от по 6 060 лева.



 
маркетинг и реклама на имоти
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив