Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Яну 3, 2014

Новини

Чужд инвеститор е проявил интерес да закупи печално известния блок на „Тотлебен“ 33 в кв.“Сторгозия“ в Плевен, известен като „Блока на ужасите” .

Новината съобщи пред медиите кметът проф.д-р Димитър Стойков, без обаче да назове името на заинтересования.

По информация на „Брягнюз“, интерес към сградата са проявили немска и руска компании, които имат представителства у нас.

На заседанието си през ноември миналата година общинските съветници на Плевен взеха решение да намалят цената на имота от първоначалните 876 400 лв. на 825 000 лв., без ДДС поради липсата на кандидат-купувач при първия обявен публичен търг. Продажбата трябва да стане с тайно наддаване, с предварително представяне на предложенията от участниците в администрацията на Община Плевен.

16-етажният жилищен блок на „Тотлебен” 33 е построен през 1979 г., води се част от общинска собственост и се простира на площ от 2805 кв.м. През 2006 г. тук са настанени първите ромски семейства. Оттогава до последния им ден в сградата те бавно я рушаха - изкъртени и продадени са прозорците и дограмите, изтръгнати са кабелите, измъкнато е желязото от терасите и стълбищата, липсват цели стени.

В последната година блокът от 10-ия до 16-ия етаж бе затворен, като за целта беше поставена метална решетка, която да ограничава достъпа. Оказа се обаче, че преградата е срязана и празните жилища са подложени на безогледно разграбване. На фона на тази разруха, вихрела се с години в общинската собственост, през март 2012 г. от Общината в Плевен алармираха и за борчове в огромни размери на наемателите за ток, вода и неплатени наеми. В резултат на всичко това през август 2012 г. се стигна до разпореждане от местната управа всички наематели да напуснат блока, като част от семействата Общината настани в други общински жилища, а местният парламент гласува блокът да бъде продаден.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив