Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Яну 15, 2012

Един от най-скучните сектори в сферата на недвижимите имоти - складовете, са се превърнали в хит сред инвеститорите в САЩ, пише The Wall Street Journal.

Компаниите, които се занимават със съхранение на вещи и стоки, също излязоха на преден план, след като акциите им отбелязаха рязко повишение.

Миналата година книжата на дружествата със специална инвестиционна цел от бизнеса със съхранението на вещи и стоки регистрираха ръст от 35,4% - най-силното повишение от всички сектори, в които работят този тип компании, при това за втора порена година.

Резултатите са много над  8-те процента възвръщаемост за всички дружества със специална инвестиционна цел, измерени от индекса Dow Jones All REIT Equity.

“Печалбите при складовата дейност надхвърлиха всички очаквания", коментира Майкъл Нот, анализатор от Green Street Advisors. "Почти всяка ситуация в живота може да създаде търсене за съхранение на собствени вещи, например преместване, развод или женитба, независимо от общото състояние на икономиката", допълва експертът.

Кризата с възбраните в САЩ също засили търсенето на складове, тъй като домакинствата се местят в по-малки жилища под наем и търсят къде да оставят на съхранение излишните вещи.

На съхранението на стоки отдавна се гледа като на стабилен бизнес, тъй като това е разход, породен от необходимост. "Ние сме решение на проблем или трудност, която променя живота на даден човек", обяснява Спенсър Кърк, главен изпълнителен директор на компанията Extra Space.

"Бизнесът не е бляскав, но е стабилен и не се влияе от рецесията. Ако се управлява правилно, този бизнес може да донесе страхотна възвръщаемост на инвеститорите", допълва той.

Кърк отбелязва, че по време на кризата американските фирми за обществено складиране са претърпели много слаб спад на приходите, докато при другите собственици на бизнес имоти понижението е било двуцифрено.

Според него бизнесът ще продължи да се радва на по-високи наеми, отчасти поради липсата на конкуренция. "През последните години на пазара не са се появили буквално никакви нови сгради в нашата сфера. Това е добра предпоставка за бъдещето на съществуващите играчи", твърди той.

 

www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив