Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Ное 27, 2012

Коментари: 1

Обектът за закуски до Икономическия спира работа до 15 декември, на "Александровска" пуска кепенци до 20-и

Две емблематични баничарници в Русе - на ул. "Борисова" до Икономическия и на ул. "Александровска", ще затворят врати през декември. И двата обекта са на Хлебозавод Русе, който вече е обявен в ликвидация. 
"Заради започналата процедура Хлебозавод - Русе няма право да развива стопанска дейност", коментира досегашният ръководител на предприятието Росица Цанева.
Баничарницата до Икономическия техникум, която работи повече от 35 години, ще прекрати работа до 15 декември. Другият обект - на "Александровска", ще обслужва любителите на баничките до 20 декември. Каква ще бъде съдбата на помещенията, е изцяло в ръцете на Общината, коментира още Цанева и уточни, че на този етап оборудването от двата магазина няма да се прибира. 
Росица Цанева бе избрана за ликвидатор на "Хляб и хлебни изделия" на сесия на местния парламент през октомври.  До решението за ликвидация се стигна, след като през годините загубите на дружеството постоянно нарастваха.
По данни на администрацията, през 2009 г. те са били 164 000 лв., през 2010 г. – 215 000 лв., а през 2011 г. - 286 000 лв. Към 31 юли тази година текущата загуба е била 91 000 лв., а общите задължения към доставчици, за осигуровки и към бюджета са 242 000 лв.Решение за приватизация на "Хлебозавода" бе взето през 2008 година.
В периода от 2010 до 2012 година бяха обявявани 4 търга за продажба на 100% от дяловете в капитала с последователно намаляване на началната тръжна цена от 10 млн. лв. до 4 млн. лв., но интерес от страна на инвеститори липсваше.


На снимката:
Баничарницата до Икономическия техникум работи повече от 35 години, припомнят паметливи русенци

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Банкоматът ще работи ли? В договорът за наем има ли клауза за работа на банкомата и при такива ситуации?

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив