Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Апр 17, 2013

Административният съд в Русе отмени член от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ветово, приета от местните старейшини.

Казусът попадна на вниманието на магистратите след жалба на бизнесмен от Глоджево, който твърди, че една от разпоредбите е незаконосъобразна и трябва да се отмени. Търговското дружество притежава  недвижим имот  на територията на Община Ветово, за който има задължение да плаща данъци и такси. Той обаче оспорва разпоредбата на  чл.20, ал.1, т.2, според който основата за определяне на такса смет е отчетната стойност – за нежилищни имоти, собственост на предприятия.

В мотивите за решението си съдът сочи, че са допуснати съществени нарушения на административно-процесуалните правила при приемането на разпоредбата. Второ основание за отмяна на нормата е, че съгласно Закона за местните данъци и такси, размерът на таксата се определя според количеството на битовите отпадъци. А когато това количество не може да се установи, размерът на налога се определя на ползвател или върху основа, определена от Общинския съвет.

Решението на съда обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив